Noul Subaru Impreza ajunge în Europa în septembrie: are tracțiune integrală și sisteme de asistență în standard

de Daniel Popescu
Luni, 03.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La un an și jumătatea de la lansarea în Statele Unite, a cincea generație Subaru Impreza se va lansa și în Europa și va oferi tracțiune integrală și o serie de tehnologii de asistentă în standard.

La Salonul Auto de la New York din luna martie a anului trecut, Subaru a prezentat cea de-a cincea generație a modelului compact Impreza, disponibil în versiuni hatchback și sedan. La vremea respectivă, constructorul japonez afirma că noua generație își va face apariția în Europa la începutul acestui an, însă anunțul oficial s-a lăsat așteptat.

În cele din urmă, niponii au confirmat că noul Subaru Impreza va avea premiera europeană cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Japonezii au fost zgârciți în informații, însă au precizat că noul Impreza va fi echipat cu sistemul de tracțiune integrală Symmetrical All-Wheel Drive și motor Boxer. Vorbim despre un propulsor pe benzină cu capacitatea de 2.0 litri care reprezintă coloana vertebrală a întregii game actuale a constructorului asiatic, însă Subaru nu a detaliat încă gama de motozari pentru Europa.

Noul Impreza beneficiază de un centru de greutate cu 5 mm mai scăzut decât în cazul precedentei generații, ceea ce asigură o stabilitate mai bună și un răspuns mai prompt al direcției. De asemenea, Subaru a inclus în standard o serie de funcții de siguranță, inclusiv EyeSight, o tehnologie de asistență pentru șoferi care oferă mai multă siguranță în cazul unor coliziuni.

Noul Subaru Impreza este al doilea model lansat pe noua platformă Subaru Global Platform.

Via Subaru

Comentarii (14)

  • Partea frontala merge, posteriorul mai putin, punctul forte il reprezinta interiorul, inca nu este demodat pentru 2017, dar sunt de parerea ca degeaba il aduc in Europa, pus langa multele modele concurente, va parea demodat.
    20 22
  • @dan...
    Cumperi Subaru pentru tehnologie si prformante...pentru moda si fitze cumperi petarde germane gen cc tt me he,he...
    31 20
  • Într-adevăr, cel ce are habar de ceea ce inseamnă Subaru nu dă doi bani pe bâlbele nemțești tip „cc, tt, me he,he”...(ca să citez un antecomentator avizat).
    Încet, încet, o să ne vindecăm și noi de nemțeală...
    23 11
  • @dan grecu
    Grea canicula asa-i ?
    5 11
  • Steven
    nu are nimic din identiattea Subaru!!! Schimbati logo-ul de pe grila din fata cu Peogeot sau KiA si vedeti ca va baga in deruta. Pare prea cuminte, in niciun caz agresiva! Am Imprezza din 2013 si nu as da-o pe asta, CLAR!
    13 4
  • Baieti, am pomenit eu ceva de nemtesti? Trebuie doar sa fii realist si sa asezi acest model langa altele. Ati cumparat voi Subaru pentru traditie, sau vorbiti sa va aflati in treaba? Stiti ce este ala Subaru? Daca da, care anume? Subaru n-a avut succes in Europa si nici n-o sa aiba, in primul rand pentru ca n-au avut modele de volum, apoi intretinerea era foarte scumpa la motoare, dar stati asa, ca voi sunteti puristi, probabil ca ati avut cateva STI-uri si stiti cu ce se mananca. Oricum ma indoiesc ca aveti habar de Subaru Impreza.

    Pana sa se vindece unii de nemteala, mai degraba sa se vindece altii de anti nemteala, adica frustrari fara noima.
    15 15
  • Designul este, fara discutie o chestiune de gust. Insa venirea noului Impreza in Europa are cel putin o parte exceptionala: Pretul extrem de convenabil al modelului actual in aceasta perioada. O iImpreza cu motor 2,0 benzina, echipata decenta ajunge sa coste noua 23 000. Mi se pare o super afacere! IMpreza la pret de Octavia sau de Golf ....
    10 4
  • Marian
    Am o mica nelamurire legata de masina asta: de cand e model de segment D? Atunci Legacy de care mai este?
    5 0
  • @Marian: Am corectat, este model de segment C.
    4 1
  • ionica
    aduce un pic cu noile modele opel sau kia? din fata cel putin.
    colegul dan_grc are dreptate.
    subaru este gandit pentru america. are sanse slabe in europa.
    indiferent de pret, o sa faci un test drive si o sa te surprinda un interior tipic american, spartan si plasticos.
    la motorizari stateau bine pentru america cu acel 2L si cvt, insa in europa foarte slabi. consumuri mari si timp de reactie slab.
    4x4 awd - aici e au ei cheita - mult marketing parerea mea.
    nu neg sistemul foarte bun. insa foresterului diesel 4x4 ii mirosea ambreiajul cand urcai borduri. asta dupa ce il schimbai la 30000km
    8 8
  • tc1900
    semnatura led a farurilor e leit opel
    4 0
  • Ionica, subaru gandit pentru america? Imagineaza-ti un american original de 160 de kg, intrand cu usurintza intr-un subaru. Interior plasticos? Ce zici atunci de Dodge Journey? Americanii nu iubesc motoarele de 2 litri. Cand nu stii sa folosesti un ambreiaj, chiar si cand este proaspat schimbat, incepe sa miroase a ars. Un impreza atentic. Ambreiajul o sa-ti rupa piciorul. Nu este pentru oricine. Acum le-au imblanzit, ca sa aveti acces la ele.
    6 0
  • andrei
    Fara suparare, este o masina banala, cu un interior slab. Nu va face prea multi pureci prin Europa.
    Modelele mai vechi aratau mai bine, mai musculos, asta e efeminata rau, fara identitate, cu fata de Opel Astra si spate de ... (completati voi cu ce model vreti).
    Un viitor esec in vanzari si inca un model japonez care pare a fi desenat de cineva fara imaginatie.
    7 11
  • Subaru este o marcă foarte respectabilă. Deși oferă puține modele și deși nu au volume mari de vânzări în Europa, căci în România este și mai rar și se pare că în viitorul apropiat chiar de va retrage ( vezi aceeași situație care a dus la decizia celor de la Infiniti ) un lucru este de necontestat - valoarea tehnologiilor ce de regăsesc pe modelele acestei mărci
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru