Noul SUV Ssangyong vine peste câteva zile: va fi bazat pe conceptul LIV-2 şi va avea "caracteristici excelente în off-road"

de Daniel Popescu
Vineri, 24.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ssangyong a anunţat va lansa la Salonul Auto de la Seul un nou SUV care va fi bazat pe conceptul LIV-2. Acesta va fi disponibil şi cu tracţiune integrală şi va oferi "caracteristici excelente în off-road".

Anul 2017 este unul foarte important pentru SsangYong, întrucât constructorul sud-coreean mizează pe lansarea unui nou SUV care să reprezinte modelul de referinţă al mărcii.

Acesta a primit numele de cod Y400, iar presa internaţională susţine că vorbim despre o nouă generaţie a modelului Rexton, însă nu este clar dacă va păstra sau nu acest nume. 

Pentru moment, ştim că noul SUV are la bază conceptul LIV-2 prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut şi că acesta va fi disponibil atât cu tracţiune spate, cât şi cu tracţiune integrală, în timp ce gama de motorizări va fi alcătuită atât din motoare diesel, cât şi din unităţi pe benzină.

Conceptul Ssangyong venea cu un motor pe care îl vom vedea cu siguranţă şi pe versiunea de serie. Este vorba de un diesel de 2.2 litri cu turbină cu geometrie variabilă care atinge un maximum de 420 Nm încă de la 1500 rpm. Acesta este cuplat cu o transmisie automată cu şapte trepte împrumutată de la Mercedes-Benz, însă nu se cunoaşte puterea maximă dezvoltată de acest motor.

Alternativa pe benzină va fi un motor de 2.0 litri turbo.

Din nou, Ssangyong a păstrat secretul asupra cifrelor oficiale legate de putere, performanţe şi consum.

Cert este că, în versiunea de serie, modelul va avea 4.850 mm lungime, 1.920 mm lăţime şi o înălţime de 1.800 mm, în timp ce ampatamentul va fi de 2.865 mm. Ssangyong mai spune că SUV-ul va avea o distribuţie echilibrată a greutăţii şi va oferi caracteristici excelente atât pe şosea, cât şi în off-road.

Modelul va fi prezentat la Salonul Auto de la Seul care îşi va deschide porţile în 30 martie, iar lansarea internaţională este programată până la sfârşitul anului 2017.

Via Ssangyong

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru