Noul Toyota Avensis foloseşte două dieseluri de provenienţă BMW

de Bogdan Mirică
Vineri, 15.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a introdus în această primăvară o listă consistentă de modificări pentru Avensis. Printre ele şi două noi motorizări diesel, oferite de partenerii de la BMW.

Luna martie şi Salonul Auto de la Geneva au marcat o premieră importantă în gama Toyota. Avensis a primit o restilizare consistentă, menită să readucă producătorul nipon în lupta din segmentul mediu, acolo unde Volkswagen şi Ford lansau cele mai apetisante propuneri.

Răspunsul Toyota a constat într-un Avensis complet redesenat, cu un interior evoluat din punct de vedere calitativ şi o gamă de motorizări îmbunătăţite. Exteriorul a fost ornamentat cu noi lumini LED pentru rularea diurnă, stopuri cu LED, spoilere redesenate şi noi tipuri de jante.

Pachet cu multiple sisteme de siguranţă

Interiorul a crescut din punct de vedere calitativ, materialele fiind îmbunătăţite, ca şi nivelul de antifonare, care va ţine departe zgomotele şi vibraţiile.

Din punct de vedere tehnologic, pricipala noutate este introducerea noului pachet Safety Sense pentru vehicule medii, botezat TSS P. Acesta include un sistem pentru evitarea coliziunile la viteze mici în mediul urban.

Atunci când impactul este iminent, sistemul emite o avertizare sonoră și vizuală. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul aplică frâna și reduce viteza cu până la 30 de km/h.

Interiorul a crescut mult din punct de vedere calitativ.

Esential 110 cai putere dezvoltă noul motor diesel de 1.6 litri.
141 de cai putere va livra dieselul de 2.0 litri.
Nu lipsesc avertizarea la părăsirea benzii de mers, asistentul de fază lungă, cruise control adaptiv şi un sistem de evitare a coliziunilor care include și detectarea pietonilor.

Două motoare BMW

Modificări importante şi sub capotă, acolo unde Toyota a pregătit două dieseluri de provenienţă BMW. Pentru cei care nu ştiu, BMW şi Toyota au semnat în 2011 un parteneriat strategic, menit să le ofere japonezilor acces la motorizări BMW şi germanilor acces la tehnologia hibridă Toyota.

Aşadar, sub capota noului Avensis vom găsi un diesel de 1.6 litri cu 110 cai putere şi 270 Nm, care va înlocui vechiul motor entry-level de 2.0 litri.

Va exista şi un diesel de 2.0 litri şi 141 de cai putere, cu 320 de Nm, tot de provenienţă BMW, gata să înlocuiască vechiul D-4D de 2.2 litri.

Comentarii (15)

  • puteri cam mici pt niste motoare "noi", tipic Toyota. probabil vor oferi consumuri bune, dar daca masa totala a masinii nu va fi mica, o consider submotorizata.
    22 8
  • Acum ca vor fi puse pe o Toyota, aceste motoare vor mult mai fiabile. Se stie, caroseria de Toyota mareste durata de viata a motorului cu vreo 300.000 de kilometri.
    43 16
  • Ce legatura are fiabilitatea BMW indoielnica, cand fiecare marca respecta o anumita politica ?


    Imi place noul interior al lui Avensis. Arata mult mai bine decat generatia precedenta, chiar de 10 ori mai bine decat banalul interior din Passat B8 , a carui sistem multimedia seamana cu Skoda Octavia ( o masina mult mai ieftina ).
    14 20
  • Asa e. Interiorul este peste Passat B8, dar clar sub Mazda 6 facelift.
    7 18
  • bmw scapa de stocurile de motoare nevandute(necautate de clientii de sportive bmw) si toyota nu mai pierde bani cu dezvoltarea de propulsoare dizel
    15 3
  • Motoare BMW pe Toyota...blasfemie
    9 14
  • Ceata totala in capu' la @mafia-marean-nedeliciu'-ghinonea-nelu.poponaru'. Groaznic. taiota cu motoare de BMW. Coca nu-si mai face efectul, trascaul nu ajuta, pilulele's degeaba ... durere si nori grosi in fata ochilor. Unde-s venele?
    18 10
  • @zarnesteanu
    Pai nici nu mai trebuie pilule, ma-ta imi alina toate durerile, cand se pune pe munca :))))
    6 29
  • hazard
    Toyouta nu mai e ce a fost odata. Si anume cea mai fiabila masina din lume....
    9 8
  • MuresMures
    si unii inca se mira oare de vw se vinde asa de bine ....
    9 3
  • Prea distractiv! :)) Toyota cu motor de BMW :)) Ivanoff, tata, sa nu te gatui, altii au avut parte de dezamagiri mult mai mari! :))
    Tine-te de tratament si atat!
    15 4
  • @hazard
    Lasa ca e Grupul VAG cel ''mai fiabil din lume'', si BMW-urile alea noi care au probleme cu volanta.
    7 12
  • iar se mira prostii, de ce-ar investi toyota intr-un motor pe care-l vinde doar in eu?
    6 8
  • @Zarnesteanule nu te mai droga.
    6 3
  • BobbyR0
    Doua mentiuni:
    prima, au reusit sa o faca la fel de hidoasa precum Lexus si a doua, o sa auzim si la Toyota de probleme cu deja cunoscutul si de multi uratul motor N47.
    In ritmul asta o sa li se acreasca celor de la bimmer-service.ro de marca asta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru