Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Noul Volkswagen Tiguan: prima imagine teaser și primele informații

Publicat Joi, 03.09.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 8
Noul Volkswagen Tiguan: prima imagine teaser și primele informații - Poza 1
Volkswagen va dezvălui la Salonul de la Frankfurt noua generație a modelului Tiguan. Crossoverul german va fi mai lung, va avea banchetă spate încălzită și un portbagaj mai mare cu 50 de litri.

Volkswagen are planuri mari pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. La standul său își va face apariția un model care avea nevoie de un înlocuitor de multă vreme: Tiguan. Crossoverul german, care se află pe piață tocmai din anul 2007, primește o nouă generație, anticipată deja de o imagine teaser, publicată pe un cont de socializare al constructorului german.

Portbagaj mai mare cu 50 de litri

Noua generație își va face apariția la Frankfurt și va readuce constructorul german într-un segment extrem de disputat în Europa. Potrivit informațiilor preliminare oferite de oficialii din Wolfsburg, modelul va crește ușor în dimensiuni, lungimea sa urmând să fie mai mare cu șase centimetri.

Această creștere va fi resimțită și în interior, dar și în portbagaj, acolo unde capacitatea actuală de 470 de litri va crește cu aproximativ 50 de litri.

Urmareste Automarket
Pentru cei care nu se vor mulțumi nici cu noile dimensiuni, Volkswagen pregătește și o variantă de caroserie cu ampatament mărit, pe care o vedeam de obicei dedicată pieței din China, mare amatoare de astfel de mașini.
De această dată însă, Volkswagen va oferi varianta cu ampatament mărit și pe piața din Europa, cel mai probabil Tiguan fiind oferit în această configurație și cu șapte locuri pentru pasageri.

Încărcare wireless pentru telefonul mobil

Esential 50 de litri este capacitatea cu care va crește portbagajul noului Tiguan.
6 centimetri în plus va măsura noul Tiguan în lungime.
8 inch va fi dimensiuni ecranului tactil instalat pe planșa de bord.
Cum e și normal, noul Volkswagen Tiguan va prelua un pachet tehnologic de ultimă oră, dezvoltat în laboratoarele din Wolfsburg. Printre noutățile de care se vor bucura clinții crossoverului se numără acționarea electrică a hayonului, scaunele încălzite pentru pasagerii din spate și placa de inducție care va încărca fără cabluri telefoanele mobile inteligente.

Și pentru că germanii vor să se poziționeze cât mai aproape de segmentul premium, Tiguan va beneficia de un Head-Up Display și de un ecran generos de 8 inch în centrul planșei de bord. Dimensiunile acestuia ar urma să crească și mai mult în anul 2017, când va fi introdusă o nouă versiune a sistemului multimedia Discover Pro.

Noul Tiguan va primi și o serie de îmbunătățiri mecanice, printre care servodirecția progresivă și sistemul ASTA. Acesta din urmă cântărește greutatea pe cârligul de remorcare.

Noul Volkswagen Tiguan va fi prezentat la Frankfurt și va putea fi comandat pe piețele europene începând cu sfârșitul acestui an. Primele exemplare vor ajunge însă în primăvara lui 2016. Lui i s-ar putea adăuga și o versiune sportivă, anticipată într-un alt articol dedicat.

Volkswagen Tiguan ar putea primi o versiune coupe


Comentarii (8)

  • cat ulei consuma la 100 km si la cati km i se deformeaza chiulasa ? Rasuri de masini, noroc cu boii de romani ca le cumpara second-hand !!!
    23 35
  • @.. Pai parca VW e pe locul 2 in lume nu? Sau pe 1 anul asta...depinde. Deci nu romanii sunt boi :-)
    28 13
  • abia astept inca un golf pe piata, chiar nu stiam ce tip de golf sa imi aleg din marea oferta de golfuri a grupului vag. au ajuns deja la 10 oare?? :)
    20 25
  • de versiunea lunga stia auto-bild din 201x, dăăă
    5 16
  • @... mai schimba placa , a expirat.

    Vw a avut mare succes cu primul Tiguan care cu toate ca a aparut in 2007 , cu doar un facelift in 2011 s-a tinut tare pe locul 2 in vanzari in Europa la categoria SUV. Chiar si in 2015 se vinde f bine chiar cu o mica crestere, ceea ce inseamna ca este apreciata. Este foarte tare cum o masina cu un facelist in 2011 se vinde mai bine dupa 4 ani (in 2015) fata de momentul cand a fost lansata.

    Avand in vedere asta, cu aceste modele noi sunt ferm convins ca vor creste vanzarile si va cuceri primul loc in categoria lui.

    Este doar parerea mea, fiecare are dreptul la asa ceva :)
    17 9
  • @AM, bm
    care sunt informatiile detaliate din titlul articolului ?
    8 5
  • Sper sa schimbe designul sec si neplacut al actualei generatii.
    3 2
  • poate cumparati si voi de la chiosc o revista si prezentati si ceva poze...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru