Noul Volvo S60 debuteaza in competitiile de motorsport

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.04.2010
Volvo a anuntat ca noul S60 va debuta in seriile Campionatului belgian de turisme. Echipa de ingineri suedezi a reusit sa modifice radical sedanul, care dezvolte acum 410 cai putere

Esential

410 cai putere dezvolta Volvo S60 pregatit pentru circuit.

Volvo mizeaza mult pe succesul noului S60 si incearca sa isi asigure o imagine pozitiva pe intreg continentul. Mai mult decat atat, suedezii se gandesc sa foloseasca noul sedan de clasa medie si in motorsport, mai precis in Belgian Touring Car Series.

Constructorul scandinav a dezvoltat versiunea pentru circuit in timp record, divizia sa elaborand rapid un kit aerodinamic botezat Silhouette S1, un sasiu tubular, o suspensie noua independenta si un pachet de frane de performanta.

Puterea este livrata de un motor central V6 de 3.5 litri, capabil sa dezvolte 410 cai putere si un cuplu motor de 412 Nm. Resursele sunt transmise puntii spate prin intermediul unei cutii secventiale cu sase rapoarte.

Bart Crols, director general al Volvo Belgia, a declarat ca "cea mai buna modalitate de a expune performantele dinamice ale masinii este o competitie de raliu. In plus, Volvo si noul S60 au un loc aparte in inimile publicului belgian, din moment ce o parte din modelele suedeze iau nastere in cadrul uzinei Ghent".

via | WCF

Comentarii (5)

  • OK
    Doamne-ajuta !
    2 1
  • ...
    acum observ si eu stopurile de la audi ...
    1 6
  • reddog
    volovo
    Cu motoare GELY.HaHaHa
    1 2
  • SPONSOR ,BRE!
    Ia uite ca nu a disperut ,,Radio Contactul'' lui Tariceanu!
    1 0
  • mihai2001
    Volvo
    Volvo a concurat mereu cu modelele sale in competitiile de turisme.

    Succes VOLVO !

    P.S. Volvo S60 este cea mai sigura masina din lume la ora actuala datorita sistemului City Safety dezvoltat de catre suedezi.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru