Noutate legislativă: banii plătiți pe rovinietă pot fi recuperați la vânzarea mașinii dacă noul proprietar cumpără altă rovinietă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 22.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proprietarul care își vinde mașina are de acum posibilitatea de a recupera banii pe rovinietă în cazul în care cumpărătorul achiziționează de asemenea rovienită, iar perioadele de valabilitate se suprapun.

Ministerul Transporturilor a anunțat o noutate legislativă prin care proprietarii își pot recupera taxa plătită pe rovinietă în cazul în care își vând mașinile înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Astfel, dacă noul proprietar al mașinii achiziționează la rândul său rovinietă, fostul proprietar are dreptul să ceară restituirea sumelor plătite pentru perioada în care cele două roviniete se suprapun.

"În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (...) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului", se menționează în noua lege.

Solicitarea trebuie transmisă Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Totuși, este important de precizat că suma plătită poate fi solicitată înapoi doar după expirarea valabilitații rovinietei.

"Solicitarea de returnare a sumei se transmite acesteia după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de acesta, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea acestuia și o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidența fiscală a vehiculului", a mai precizat Ministerul Transporturilor.

Noua regulă se aplică deja, întrucât ordinul Ministerului Transporturilor a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Via Avocatnet

Comentarii (2)

  • Da pe perioada in care banii au ajuns in buzunarul unora, nu in infrastructura (adica tot timpul), nu imi pot recupera banii?
    5 0
  • Meteorologogu
    Poftim ?!?! si-au pierdut timpul cu asa ceva ? si pina acum era simplu - pe rovigneta ai si seria sasiului si nr de inmatriculare, noul proprietar daca schimba numarul mergea sa o mute pe noul numar si gata ... da mai, mare realizare ... sa le dam si un premiu ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru