Noutăţi pentru permisul auto: menţiuni despre efectuarea şcolii pe maşină cu cutie automată şi obligativitatea purtării ochelarilor

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 24.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Permisele auto ar putea include în curând menţiuni despre efectuarea şcolii de şoferi pe o maşină cu cutie de viteze automată sau obligativitatea de a purta ochelari de vedere, potrivit unui proiect de lege.

Permisele de conducere s-ar putea schimba în curând pentru a adopta formatul standard care există în prezent în cele mai multe state din Uniunea Europeană. Astfel, potrivit unui proiect al Guvernului, permisul de conducere ar urma să includă semnificativ mai multe date decât în prezent.

Una dintre cele mai importante noutăţi este că permisul va include o menţiune specială în cazul în care posesorul acestuia a efectuat scoala de şoferi pe o maşină cu cutie de viteze automată. De asemenea, vor exista menţiuni în cazul persoanelor obligate să poarte ochelari de vedere, lentile de contact sau diverse proteze auditive sau locomotorii.

În prezent, proiectul este în dezbatere publică, iar noua lege urmează să fie discutată în parlament până la sfârşitul anului.

Urmareste Automarket
Cu numai câteva zile în urmă, guvernul a anunţat că pregăteşte un amplu pachet de schimbări în legislaţia rutieră pentru a respecta cerinţele Comisiei Europene, care îşi doreşte o reducere la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere.
Una dintre schimbări este o regulă care prevede că permisul de conducere nu va mai putea fi obţinut de persoanele care nu au absolvit cel puţin clasa a X-a.

Cu câteva săptămâni în urmă, guvernul dezvăluise şi alte măsuri propuse pentru legislaţia rutieră. Astfel, o maşină implicată într-un accident va putea reveni pe drumurile publice doar după ce aceasta va efectua o nouă inspecţie tehnică periodică (ITP). Documentul nu menţiona însă explicit tipurile de accidente pentru care se va aplica această regulă.

Via Profit

Comentarii (5)

  • nu e deja obligatoriu sa scrie daca porti ochelari?
    o gramada de pensionari merg la nimereala..
    8 1
  • N-ar fi firesc sa fi obligat sa faci scoala pe masina cu cutiie manuala???
    Ca o sa conduci dupa aia automata e alta treaba.
    E ca si cum ai da extemporal in clasa a doua la matematica, avand un calculator :-PPP
    4 1
  • Nu mai bine ar baga ei reexaminare obligatorie la 10ani si dupa un accident care nu se poate rezolva cu amiabilă ? ... si verificari aleatorii ale capacitatilor declarate in fisele medicale, cu bagarea in puscarie, atat a medicului cat si a posesorului de fisa luata pe șpaga, asa, o luna, cat sa simta ca la parnaie nu-i suficient sa stao cu spatele la perete daca dormi cu gura deschisa.
    10 2
  • Daca tot o bagi pe aia cu 10 clase, e normal sa anulezi toate permisele celor care nu au 10 clase. Vom vedea, procentual, cati sunt, dupa manutele rosii, desi stiu ca aia nu deschid pagini cu ....litere.
    10 1
  • doikle
    Parc-ar fi o problemă in Romania sa faci rost de-o diploma.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru