Nurburgring-ul mai face o victimă: cea mai scumpă mașină care face accident pe circuitul german costă 2.8 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai scumpă mașină de serie care ajunge victimă pe circuitul de la Nurburgring este Koenigsegg One:1. Supercarul de 1341 de cai putere este foarte rar și costă 2.8 milioane de euro.

Din când în când, Iadul Verde mai face câte o victimă, confirmând faptul că este unul dintre cele mai periculoase circuite din lume. De această dată, asfaltul de la Nurbugring a reușit să îngenuncheze una dintre cele mai scumpe mașini de serie: Koenigsegg One:1.

Asta înseamnă că supercarul extrem de rar ar putea fi și cea mai scumpă mașină de serie care a făcut accident pe circuitul german. Exceptând, bineînțeles, mașinile de competiție.

Supercarul de 1341 de cai putere pare să fie irecuperabil, ceea ce înseamnă o pagubă considerabilă, dacă ne gândim că mașina a costat aproximativ 2.8 milioane de euro. Este și o pierdere pentru lumea auto, întrucât doar șapte exemplare Koenigsegg One:1 au fost produse de compania scandinavă. Toate cele șapte unități, dintre care una este un prototip, au fost cumpărate de pasionați.

Din primele informații, se pare că exemplarul One:1 care a fost distrus pe Nurburgring încerca stabilirea unui record de viteză pentru marca suedeză.

Proprietarul, care este, probabil, foarte furios, a primit promisiunea că supercarul său va fi reconstruit.

Esential 1341 de cai putere oferă Koenigsegg One:1.
2.8 milioane de euro a costat Koenigsegg One:1.
Accidentul s-a produs în zona Adenauer Frost a circuitului german, din cauza abordării unui viraj cu prea multă viteză. Pilotul a forțat frânarea și a pierdut controlul supercarului, care s-a lovit de o barieră de protecție. Din fericire, acesta a scăpat nevătămat.

Recordul de viteză va fi încercat din nou, de această dată cu un Koenigsegg Agera RS produs în ceva mai multe exemplare, adică 25.

via motor1

Comentarii (4)

  • si cum mai blamau unii pe aici veyronul, ca nu e pt circuit... si ridicau in slavi koenigseggul ca e masina suprema.
    E drept ca e vin pilotului, dar oricum...
    10 22
  • miculaie
    Fiind atât de scumpă, aceasta s-a transformat intr-un morman de fiare noi.
    6 0
  • sincer, mai bine asa, drept dovada ca a fost folosita, alergata, decat sa stea sa rugineasca prin muzee, cu 5 km istoric la bord
    12 2
  • Valius
    Accidente se intampla cu orice pe pamant, nu e scutit nimeni, indiferent cata tehnologie are, fizica i-si face treaba. Ca e Bugatti sau Koenigsegg, orice are limite. Si navetele spatiale aveau rata de eroare 99,9% si tot au cazut.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru