O altă față pozitivă a mașinilor autonome: economii majore în sistemul de sănătate prin eliminarea accidentelor

de Mircea Meşter
Marti, 11.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre efectele limitării numărului de accidente rutiere prin adoptarea mașinilor autonome este cel legat de economiile realizate de sistemul de sănătate. "Per total ajungem la economii majore pentru guverne", spun oficialii din Australia.

Atunci când vorbim despre faptul că un trafic în care mașinile se conduc singure va fi unul mult mai sigur, eliminarea șoferului din ecuație însemnând practic eliminarea cauzei care duce la 90% dintre accidentele rutiere de astăzi, gândim de obicei în termenii siguranței. Iar un trafic mai sigur înseamnă la nivelul șoferului mai puțini nervi consumați, mai puține pagube materiale pe care trebuie să le acoperim și, evident, mai puține cheltuieli în general. 

Când vine vorba de cheltuielile exterioare, ne dăm seama că vorbim despre sume majore care pot și vor fi economisite prin adoptarea tehnologiilor din viitor. Conform

Blocajele din trafic pot fi eliminate mai ușor cu ajutorul tehnologiei decât prin construcția de noi benzi pe autostradă.

Darren Chester
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Australia
, Darren Chester, sumele pe care guvernul australian le cheltuie anual în sistemul de sănătate în urma accidentelor rutiere ajunge la 27 de miliarde de dolari australieni pe an, echivalent al peste 18 milioane de euro.

Cu această sumă, guvernul australian poate construi circa 180 de spitale pe an.

Sau, așa cum anunță oficialii, acești bani pot fi investiți în infrastructură pentru ca mașinile autonome să devină o chestiune normală pe șosele. "Blocajele din trafic pot fi eliminate mai ușor cu ajutorul tehnologiei decât prin construcția de noi benzi pe autostradă", afirmă Chester.

"Dacă vom putea reduce decesele și numărul de răniți grav în accidentele rutiere prin investiții în tehnologii noi, vom observa că per total ajungem la economii majore pentru guverne. În plus, probabil că și mai important este faptul că tehnologiile noi vor elimina din comunități trauma emoțională enormă cauzată astăzi de accidente", continuă oficialul guvernului din Australia.

Conform ministrului, mașinile inteligente sunt deja capabile să ajute autoritățile să economisească bani chiar dacă nivelul de autonomie nu le permite să se autopiloteze: "Tehnologiile disponibile astăzi pe mașini ne vor asista în stabilirea deciziilor legate de cauzele accidentelor.

Vom primi informații în timp real despre accidente în timp ce acestea se întâmplă".

via stuff.co.nz

Comentarii (4)

  • Inca nu a cuantificat cineva impactul reducerii poluarii din orase asupra starii generale de sanatate a populatiei ... este destul de probabil sa se observe economii mult mai mari.

    Daca luam in calcul ca o sa se produca din ce in ce mai mult curent din surse eco o sa vedem ca si carbunele ars si aruncat in aer afecta oamenii ... si iar obtinem o economie .. etc :)
    5 1
  • Dar ce se va intampla cu firmele de asgurari auto? Vai vai!
    27 miliarde de AUD sunt tot miliarde de EUR. Cu care nu faci 180 de spitale, dar poate 80 mai mici tot faci.
    0 0
  • andrei
    pai Tibi draga, banii de asigurari se duc in buzunarele privatilor, nu ale statului, deci cred ca faci niste confuzii. mai ales ca ai luat suma cheltuita de GUVERNUL australian cu accidentele in sistemul de sanatate si o pui.... la asigurarile auto???? care e legatura?
    1 0
  • hazard
    "Per total ajungem la economii majore pentru guverne". Exact! Guvernele trebuie sa o duca mai bine ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru