O mașină autonomă de la Google a fost oprită de poliția rutieră din SUA

de Sebastian Toma, Foto: Aleksandr Milewski
Vineri, 13.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre vehiculele prototip ale celor de la Google dezvoltate special pentru proiectul de crearea a unei mașini autonome a ajuns să fie oprit de poliția rutieră pentru că circula cu o viteză prea mică, relatează The Verge.

Mașina autonomă de la Google, simpaticul prototip fără volan și fără pedale dezvoltat de corporația americană, a fost oprită de poliția rutieră din SUA. Potrivit celor de la The Verge, unul dintre prototipurile mașinii autonome de la Google a fost oprit de un polițist pe motocicletă pentru că rula cu o viteză prea mică. Întreaga scenă a fost imortalizată de Aleksandr Milewski, iar David E. Weekly, un șef de departament la Google, a publicat imaginea lui Mileski pe Twitter, de unde a fost preluată ulterior de mai multe site-uri internaționale.

Cei de la Google au explicat motivul opririi în trafic al prototipului din imaginile alăturate, anume circularea cu o viteză prea mică. Din moment ce vehiculul autonom dezvoltat de Google nu poate depăși 40 km/h, o viteză chiar mai mică decât cea maximum permisă pentru mopede, este logic de ce prototipul a intrat în atenția poliției rutiere americane. Vehiculul autonom de la Google nu a fost amendat pentru că rula cu o viteză prea mică în raport de cea maximă permisă pe segmentul de drum respectiv, dar cei de la Google au adăugat că vehiculele lor sunt adesea oprite în trafic din curiozitate.

Urmareste Automarket
Precauția exagerată a mașinilor autonome de la Google a dus la câteva accidente ușoare în SUA, au arătat cercetările făcute de Institutul de Cercetare în Transporturi al Universității din Michigan. La vremea respectivă, cercetătorii au descoperit că este mai probabil ca un vehicul autonom să aibă un accident minor spre insignifiant, pe care șoferii umani nu le-ar raporta poliției în mod normal, dar că nu a existat până acum niciun accident grav în care să fi fost implicat un vehicul autonom și că au fost evitate cu desăvârșire accidentele cele mai periculoase, cum ar fi cele frontale și frontale defazate.

Via TheVerge | Sursă foto

Comentarii (2)

  • Vader l-a luat la intrebari pe R2D2:

    - De ce ai basca asa mica,bueii?
    - Da' tu de ce ai ramas la doua roti? veni raspunsul.
    9 2
  • arata ca o masina de hotdog sau inghetata cu un girofar pe plafon
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru