O mașină rară devine disponibilă: unul dintre cele patru exemplare Ferrari Enzo negre se vinde la licitație în SUA

de Mircea Meşter
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a construit 399 de exemplare Enzo, însă doar patru au fost colorate în negru. Una dintre aceste mașini se vinde în luna august la o licitație care va avea loc în Monterey, California. Preț estimat: 2.5-3.5 milioane de dolari.

Dacă sunteți în căutarea unei mașini cu care să ieșiți în evidență, avem o veste bună: o licitație care va avea loc în 18-20 august 2016 în SUA vă dă ocazia de a intra în posesia unei mașini atât de rare, încât există doar patru exemplare la nivel mondial: un Ferrari Enzo negru.

Ferrari a construit Enzo în culorile clasice ale mărcii - roșu și galben, în principiu - iar celelalte nuanțe au fost utilizate doar pe câteva exemplare, de obicei la cererea expresă a clientului. Asta face ca un Enzo cu o nuanță neagră de caroserie să fie o mașină scumpă atât la vedere, cât și la buzunar.

Esential 5000 de kilometri are pe odometru exemplarul Ferrari Enzo scos la licitație în SUA. Mașina a fost construită în 2003.
Conform organizatorilor licitației americane, prețul cu care se va vinde această mașină va varia între 2.5 și 3.5 milioane de dolari. Evident, ea nu va fi utilizată prea mult de viitorul posesor, pentru că statutul unui Ferrari Enzo s-a transformat de ceva vreme din supercar în mașină de colecție pur-sânge. 

Exemplarul care va fi scos la licitație în Monterey are o revizie completă realizată în acest an la reprezentanța Ferrari din Los Angeles, acolo unde i-a fost înlocuit kit-ul de ambreiaj.

Cu un V12 de 6.0 litri sub capotă, modelul italian dezvoltă 660 de cai putere, face 0-100 km/h în doar 3.3 secunde și este considerat unul dintre primele supercar-uri construite la nivel mondial.

Comentarii (4)

  • Si mai este unul pe mobile.ro

    http://www.mobile.de/ro/Automobil/Ferrari-Enzo-Ferrari/vhc:car,srt:price,sro:asc,ms1:8600_26_/pg:vipcar/228851864.html
    2 4
  • Doua chiar !

    http://www.mobile.de/ro/Automobil/Ferrari-Enzo-Ferrari/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:8600_26_/pg:vipcar/228047034.html
    1 4
  • mircea
    @unu
    În descriere scrie așa: "Part Of Sheikh Amari's Personal Collection. This Vehicle is not for sale".

    Cine să-i mai înțeleagă și pe șeicii ăștia? ;)
    4 2
  • MuresMures
    atat de exclusivist e si atat de rar ca 50% din productia de Enzo negru este de vanzare
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru