O nouă atracție în orașul jocurilor de noroc: Las Vegas a introdus în teste un microbuz autonom electric

de Daniel Popescu
Joi, 12.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Las Vegas a lansat un microbuz autonom electric cu o capacitate de 12 pasageri care atinge o viteză maximă de 19 km/h. Dacă testele vor avea succes, microbuzul ar putea fi folosit în permanență.

Las Vegas este cel mai nou oraș american care se alătură trendului de a testa mașini autonome. În cazul localității recunoscute în special pentru jocurile de noroc este vorba despre un microbuz autonom electric care va traversa inclusiv celebra stradă Fremont.

Shuttle-ul este capabil să transporte cel mult 12 pasageri simultan, iar viteza maximă este de 43 km/h, însă în cadrul testelor aceasta a fost limitată la numai 19 km/h. Microbuzul este opera companiei franceze Navya, a fost botezat Arma și include numeroase tehnologii moderne, inclusiv un radar și un receptor GPS pentru localizare.

"Este primul shuttle complet autonom și electric care a fost lansat pe un drum public din Statele Unite", afirmă autoritățile locale.

Urmareste Automarket
În cazul în care testele vor avea succes, autoritățile din Las Vegas intenționează să introducă o linie de transport permanentă pentru noul shuttle și s-au gândit deja și la aspectele financiare.
Costurile pentru utilizarea unui singur shuttle de acest tip ar ajunge la circa 10.000 de dolari pe lună, care ar putea fi recuperați ușor prin intermediul reclamelor amplasate pe și în interiorul microbuzului. Alternativa este ca linia de transport să fie oferită cetățenilor contra-cost, în cazul în care veniturile din reclame nu vor acoperi costurile.

Via Digital Trends

Comentarii (2)

  • Și uite așa dispare farmecul vieții. Ce să faci fără o " manivelă " la volan care să-ți dea încredere în siguranța călătoriei și fără o casieriță cu trompeta mare care să strige să-ți iei bilet. Iar dacă un hacker îl deturnează din sufrageria lui poți ajunge coiot în deșert.
    5 2
  • ce ai ma? inteleg ca visul tau e sa fii sofer de autobuz in LasVegas?

    pai uite aici, la Popreaca, avem autobuze din '88, Ikarus unguresti. Le pornesti dimineata la -10*C (ger nu gluma) cu flacara de motorina, te duci repede la manivela si dai de 2-3 ori (daca ai bicepsi), te reintorci la flacara si tii sub conducta (ai grija sa nu iti ia foc magaoia). Dupa 1 ora, 1 ora si ceva de "sport" iesi pe traseu. La 6 dimineata. Apoi stai 8-10 ore si duci populatia prin hopuri damburi si transee. Ajungi acasa fresh ca o violeta si te bucuri de o cana cu bere. Calda.

    farmecul vietii
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru