O nouă decapotabilă în familia AMG: noul Mercedes-AMG GT S Roadster are 522 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Luni, 14.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a prezentat noul AMG GT S Roadster, o versiune gândită pentru a umple golul dintre AMG GT Roadster și AMG GT C Roadster. Decapotabila constructorului german va fi disponibilă începând cu luna iulie și va integra un V8 biturbo de 4.0 litri cu 522 de cai putere.

Mercedes-AMG a prezentat noul AMG GT S Roadster. Noua versiune a fost gândită pentru a umple golul dintre versiunile AMG GT Roadster și AMG GT C Roadster.

Standard, noul Mercedes-AMG GT S Roadster dispune de pachetul exterior AMG Chrome (elemente cromate pe splitter-ul frontal, pe aripioarele prizelor de aer și pe difuzorul spate). Cei care vor să renunțe la aceste elemente cromate, pot opta pentru pachetele AMG Exterior Carbon-Fiber (accesorii din fibră de carbon) și AMG Exterior Night.

Tot standard, AMG GT S Roadster are jante de 19 inch vopsite în Vanadium SIlver, însă clienții vor putea opta și pentru jante cu dimensiunea de 20 de inch.

Reprezentanții constructorul german nu au anunțat în cât timp poate fi ridicat sau coborât plafonul din material textil. În cazul versiunii AMG GT Roadster, această acțiune durează 11 secunde și poate fi realizată până la o viteză de 50 km/h. Pentru ca masa totală să fie cât mai mică, structura care rabatează acoperișul este fabricată din magneziu, oțel și aluminiu.

În cazul lui AMG GT S Roadster, masa totală ajunge la 1.625 de kilograme.

Sub capota lui AMG GT S Roadster se află motorul V8 biturbo de 4.0 litri. Acesta produce 522 de cai putere la 6.250 rpm și 670 Nm între 1.900 și 5.000 rpm. Resursele unității sunt gestionate de o transmisie automată AMG Speedshift DCT 7G cu 7 rapoarte. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.8 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid comparativ cu versiunea de bază AMG GT Roadster. Viteza maximă anunțată de producător este de 308 km/h. 

Standard, decapotabila constructorului german este echipată cu suspensia AMG Ride Control cu 3 setări diferite: Comfort, Sport și Sport+. Sistemul AMG Dynamic Select oferă cinci moduri de rulare: Comfort, Sport, Sport+, Race și Individual. În funcție de modul selectat, motorul, accelerația, sistemul de direcție, suspensia și evacuarea răspund diferit.

Asemeni fratelui AMG GT C Roadster, noua versiunea AMG GT S Roadster primește standard un un diferențial controlat electronic.

Noul Mercedes-AMG GT S Roadster va fi disponibil începând cu luna iulie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru