O nouă fabrică auto în România: Faurecia produce în Argeş componente de interior inclusiv pentru constructori premium

de Daniel Popescu
Joi, 30.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania franceză Faurecia a inaugurat o nouă fabrică în judeţul Argeş, unde va produce componente de interior pentru mărci precum Volvo, Ford, Renault, Peuggeot-Citroen sau Jaguar.

România are începând din această săptămână o nouă fabrică de componente auto. Aceasta a fost inaugurată de producătorul francez Faurecia în localitatea Căteasca din judeţul Argeş, acolo unde cei 370 de angajaţi vor produce componente pentru planşe de bord, panouri de uşă şi console centrale.

Unitatea de producţie are 14.000 de metri pătraţi, iar obiectivul este ca până în 2020 să ajungă la 900 de angajaţi prin generarea a încă 500 de locuri de muncă.

Faurecia va furniza componente de interior pentru constructorii auto Jaguar Land Rover, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo, Ford, PSA Peugeot Citroen şi Renault. Printre modelele care vor fi echipate cu componente realizate în Argeş se numără şi Range Rover Velar sau DS 7 Crossback, proaspăt lansate cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din lună martie.

Urmareste Automarket
"Fabrica pe care o inaugurăm este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate, dar şi a condiţiilor de muncă oferite pentru angajaţii noştri.
În momentul de faţă avem 370 operatori de producţie, specialişti tehnici, coordonatori de echipe şi manageri. Până în 2020 vom ajunge la 900 de angajaţi, urmând a fi create peste 500 de noi locuri de muncă"
, spune Jean-Michel Renaudie, vicepreşedinte executiv Faurecia responsabil de Sisteme de Interior.

Faurecia este prezentă în România din 2003 şi are peste 3.300 de angajaţi, întrucât deţine alte patru fabrici: Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior) şi Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto).

Via Hotnews, Ziarul Financiar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru