O nouă fabrică auto în România: Faurecia va produce la Râmnicu Vâlcea tapiţerii pentru Peugeot, Renault şi Grupul Volkswagen

de Daniel Popescu
Marti, 20.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania franceză Faurecia a inaugurat la Râmnicu Vâlcea o fabrică de tapiţerii textile şi din piele pentru Peugeot, Renault şi Grupul Volkswagen la care lucrează 1.200 de angajaţi.

Grupul francez Faurecia a deschis marţi la Râmnicu Vâlcea cea de-a patra fabrică din România. Unitatea de producţie va realiza tapiţerii textile şi din piele pentru Peugeot, Renault şi branduri din cadrul Grupului Volkswagen. În total, fabrica va produce peste 500 de tipuri de tapiţerii, iar materialele provin în proporţie de 75% de la furnizori locali.

Unitatea de producţie are în prezent 1.200 de angajaţi care până la sfârşitul acestui an vor realiza tapiţerii pentru 280.000 de maşini. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, însă Faurecia intenţionează să o extindă la 22.000 de metri pătraţi până în 2018, dar şi să angajeze încă 600 de persoane pe parcursul anului viitor.

Urmareste Automarket
"Datorită experienţei noastre de succes în România, am decis să investim 12 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea în cea mai modernă fabrică a grupului.
Investiţia a generat peste 700 de noi locuri de muncă. Pentru perioada următoare obiectivele noastre sunt creşterea capacităţii de producţie pentru a livra 280.000 de tapiţerii în acest an şi recrutarea a 600 noi angajaţi până în 2017”
, spune Hagen Wiesner, vicepreşedinte executiv al Faurecia.

În România, Faurecia mai are trei fabrici cu un număr total de 3.000 de angajaţi: Tălmaciu (Sibiu, divizia Scaune Auto), Craiova (Tehnologii de Control a Emisiilor) şi Piteşti (Sisteme de Interior).

Via Faurecia

Comentarii (3)

  • Prin "fabrica auto" se intelege fabrica care produce masini! Titlul corect ar fi fost "fabrica de subansamble" sau "fabrica in domeniul auto"! Este ca si cum ai spune ca aia care fabrica fermoarul de la trening sunt fabrica de echipament sportiv!
    19 1
  • @misha
    buna asta :D

    Faurecia a deschis o croitorie in Rm Valcea
    5 1
  • Tralala
    Haideti mai repede cu autostrada Sibiu-Pitesti!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru