O nouă fabrică de componente auto în România: Timken produce rulmenți la Ploiești cu 120 de angajați

de Daniel Popescu
Joi, 15.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul american Timken a inaugurat o fabrică de rulmenți cu role conice în apropiere de Ploiești, acolo unde lucrează 120 de angajați.

România are începând din această săptămână o nouă fabrică de componente auto, după ce grupul american Timken a inaugurat o fabrică de rulmenți cu role conice.

Noua uzină va alimenta rețeaua globală a grupului, care produce rulmenți, sisteme de transmisie, motoare, cutii de viteze, lanțuri și produse conexe în cele 63 de fabrici și centre de service pe care le deține în 28 de țări. În prima etapă a proiectului, noua fabrică are 120 de angajați.

"Noua fabrică consolidează prezența grupului în Europa. Investiția sprijină planul companiei de creștere strategică care urmărește expansiunea geografică, creșterea competitivității și accelerarea activităților de dezvoltare și comercializare a produselor", spune Christopher A. Coughlin, președintele grupului Timken.

Compania americană mai deține în România și Rulmenți Grei Ploiești, un productor de rulmenți pe care l-a achiziționat de la statul român în 1997. De altfel, compania a precizat că extinderea capacității noii uzine se va face și prin intermediul infrastructurii și angajaților pe care îi are deja la Rulmenți Grei Ploiești, mai ales că cele două facilități de producție sunt aproape una de cealaltă.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru