O nouă fabrică de componente auto la Ploiești: 370 de noi locuri de muncă din 2020

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Calsonic Kansei vor construi la Ploiești o fabrică nouă. Investiția va genera 370 de noi locuri de muncă, iar producția va demara în 2020.

Calsonic Kansei, producătorul japonez de piese auto, a anunțat că vrea să își extindă operațiunile de la Ploiești. Niponii vor construi o fabrică nouă gândită pentru realizarea componentelor electronice din industrie. În urma acestei investiții, japonezii vor transfera în România o parte din producția din Asia.

Noua uzină va fi construită de la zero începând cu anul viitor, iar producția va demara în 2020. Investiția va genera 370 de noi locuri de muncă. Calsonic Kansei activează la Ploiești din 2006, iar cei 630 de angajați livrează radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat.

Renault, Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru și Mazda sunt producătorii auto care apelează la serviciile Calsonic Kansei. Japonezii dețin peste 80 de uzine de producție în care se fabrică sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie - evacuare și sisteme termice.

“Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanți jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinație pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât și de potențialul resursei umane specializate.

Sectorul automotive din țara noastră cunoaște o creștere semnificativă, intenția companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcției bune pe care acest domeniu industrial o are în România", a declarat Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Via | Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru