O nouă întârziere: inaugurarea metroului Drumul Taberei - Eroilor, amânată pentru sfârşitul lui 2017

de Daniel Popescu
Luni, 09.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Magistrala 5 a metroul bucureştean, care face legătura între Drumul Taberei şi Eroilor, va fi deschisă circulaţiei abia la sfârşitul anului viitor, deşi ultimul termen era martie 2017.

Lucrările la magistrala 5 a reţelei de metrou din Bucureşti au început în vara anului 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014.

Pe parcursul timpului, autorităţile au anunţat amânări succesive, iar ultimul termen avansat oficial era martie 2017. Nici acesta nu va fi însă respectat, întrucât există o nouă serie de întârzieri, însă de data aceasta motivul principal este unul hilar: nu există proceduri pentru refacerea spatiilor verzi de la suprafaţă.

"Sunt probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Nu sunt prevăzute proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune", explică Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Urmareste Automarket
Prin urmare, pentru moment nici măcar nu există un nou termen de finalizare, însă este cert că inaugurarea nu va avea loc mai devreme de finalul anului 2017.
Amânarea deschiderii era însă previzibilă după surparea de teren care a avut loc în zona Eroilor, chiar la ultima staţie a noii magistrale.

În prezent, constructorii trebuie să mai sape 220 de metri pe sub râul Dâmboviţa pentru a conecta magistrala la actuala staţie de metrou, iar tunelul ar trebui să fie gata în luna august.

Via Digi24 | Sursa foto

Comentarii (3)

  • ce poti sa mai zici, pana nu i calcam in picioare pe astia de ne conduc, asa ne vor badjocori zi de zi.
    7 0
  • Sandu al-III-lea
    Niste nenorociti.Deci dupa 5 ani de abia faci 67 la suta din proiect si anunti pe toate gardurile ca va figata in 3 ani?Daca faceam cu muncitori chinezi,acum mergeam cu metroul.Doar de 200 era nevoie.10 la fiecare statie.Ca sunt foarte muncitori si disciplinati.Dar mai trebuie si legislatia modificata.Ai depasit termenul...amenda 20 la suta din cifra de afaceri a firmei constructoare.Pe cuvantul meu daca nu veneau si duminica la munca.Revoltator,dar ne meritam soarta.
    3 0
  • burebista
    lasa taica ca se putea si mai rau....... da-le-as pamant la toti,
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru