O nouă mașină pentru pârtie: schiorul Jon Olsson și-a construit un Lamborghini Huracan de 800 de cai putere

de Bogdan Mirică
Miercuri, 26.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jon Olsson, unul dintre cei mai buni schiori din lume, și-a pregătit o nouă mașină pentru escaladarea pârtiilor: un Lamborghini Huracan de 800 de cai putere.

Pe Jon Olsson unii dintre voi îl știu de pe pârtie, alții de pe circuit. Asta pentru că unul dintre cei mai buni schiori din lume este și un mare iubitor al mașinilor exotice. Cel mai bun exemplu este fostul său Audi RS6 DTM, modificat pentru a putea oferi aproximativ 700 de cai.

Schiorul s-a despărțit de mașină cu ceva timp în urmă și acum a găsit un înlocuitor potrivit. Este vorba despre un Lamborghini Huracan LP610-4, bineînțeles modificat și el substanțial de către Stertman Motorsport.

Esential 800 de cai putere oferă Huracan-ul lui jon Olsson.
826 de Nm oferă motorul după tratamentul de tuning.
Cu ajutorul unui turbocompresor, puterea a urcat la 800 de cai, iar cuplul motor la 826 Nm. Cu asemenea resurse, mașina accelerează de la 100 la 200 de km/h în doar 5.3 secunde. Kitul de putere nu este final, ceea ce înseamnă că performanțele ar urma să se îmbunătățească.
Olsson speră chiar că mașina sa va fi cel mai puternic Huracan din Europa.

Pachetul este completat de o evacuare Akrapovic cu patru terminații, o carcasă din fibră de carbon pentru motor și o suspensie K&W, care apropie supercarul și mai mult de sol. Ca o legătură estetică cu vechea mașină, pe lângă camuflajul pictat pe caroserie, Jon Olsson a comandat și o cutie din fibră de carbon pentru bagaje, montată pe acoperiș.

Cu acest pachet și cu anvelopele potrivite, Olsson speră să ajungă cu mașina sa pe pârtia de schi, așa cum a făcut-o și cu vechiul RS6 Avant.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru