O nouă măsură împotriva poluării la Paris: utilitare electrice de închiriat pentru curieri

de Daniel Popescu
Joi, 02.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Curierii care livrează produse în anumite cartiere ale Parisului pot renunţa la propriile maşini în favoarea închirierii unor utilitare electrice. Măsura are rolul de a reduce poluarea în oraş.

Paris este unul dintre principalele oraşe europene care a adoptat măsuri drastice pentru reducerea poluării, iar recent a apărut o nouă iniţiativă. De data aceasta, măsura se adresează curierilor şi are rolul de a reduce poluarea generată de utilitarele cu care aceştia transportă marfă.

Astfel, prin intermediul unui sistem botezat VULe Shared, curierii au posibilitatea de a închiria o utilitară electrică pentru a livra marfă. Pentru început, proiectul include nouă utilitare împrumutate de la PSA Peugeot-Citroen, dar şi o utilitară SymbioFcell alimentată cu hidrogren.

Urmareste Automarket
Costul utilizării unei astfel de utilitare variază între 3 şi 11 euro pe oră, însă avantajul este că şoferul nu se mai ocupă de întreţinerea maşinii şi nici nu mai plăteşte taxe pentru parcare.
Pentru a utiliza serviciul, un curier trebuie doar să se înregistreze pe un site şi să comande o maşină online. Curierul primeşte apoi un cod prin SMS pe care îl foloseşte pentru a dechise o cutie ce include cheia maşinii. La finalul cursei, utilitara trebuie returnată în acelaşi loc din care a fost luată.

În ultimele luni, Parisul a luat mai multe măsuri drastice: a interzis circulaţia maşinilor mai vechi de 1997, apoi a fost interzisă şi circulaţia maşinilor diesel înregistrate între ianuarie 1997 şi decembrie 2000. Alte măsuri vizează reconfigurarea unor bulevarde majore pentru a fi adaptate circulaţiei pietonale.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru