O simplă cutie cu vopsea face daună totală un Maserati

de Bogdan Mirică
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Să transporți vopsea într-un Maserati Quattroporte nu este tocmai o idee bună. Mai ales atunci când cutia este lăsată pe bancheta din spate, iar șoferul încearcă să evite un accident.

Dacă vă gândiți la renovări majore în această vară, noi vă sfătuim să nu transportați vopseaua în mașină. Cea mai bună soluție rămâne portbagajul sau chiar o firmă specializată, dacă vorbim de cantități mari.

Altfel, riscați să vă alegeți cu o daună totală, asemeni unui australian. Din nefericire pentru el, mașina cu care transporta vopseaua pentru renovare era un Maserati Quattroporte. Potrivit declarațiilor oferite de asigurator, șoferul transporta o cutie cu vopsea albă pe bancheta din spate a mașinii.

A fost nevoie de un câine apărut în mijlocul drumului pentru ca cel de la volan să încerce o manevră de evitare și să verse întreaga cutie cu vopsea în habitaclu. Tapițeria, bordul, volanul și chiar parbrizul au fost acoperite cu un strat de vopsea care nu a mai putut fi îndepărtat.

Așa arată interiorul unui Maserati Quattroporte ca cel avariat de cutia de vopsea.

Esential 90.000 de euro este valoarea despăgubirii acordate de firma de asigurări.
Prin urmare, compania de asigurări a decis să declare mașina ca fiind daună totală și să îi ofere proprietarului o despăgubire de peste 90.000 de dolari.

Reprezentantul casei de asigurări a declarat că acest exemplu nefericit este doar unul dintre multele cazuri neobișnuite prin care o mașină ajunge daună totală: șoarecii au ros toate cablurile unui Toyota Land Cruiser, un papagal a distrus tapițeria de pe ușa unei mașini de lux, iar un Mercedes a fost scos din uz după ce un umeraș de haine a avariat sistemul de rabatare al acoperișului.

via abc.net.au

Comentarii (9)

  • la noi spuneau ca e neglijenta (sau deteriorare intentionata) si nu dadeau un ban... cu tot casco-ul pe care il avea ala...
    32 1
  • ciudat mod de dispunere al ...picaturilor :)) Pare sa fi fost mai mult de sus si in stationare si nici urma de miscare . Iar urme de caine se vad pe cotiera.

    imi miroase a fake
    12 10
  • Mircea
    "un papagal a distrus tapițeria de pe ușa unei mașini de lux " Asta e dauna totala ?
    15 0
  • oricum tre' sa fii f inteligent sa transporti vopsea in masina.
    si daca ai maserati presupun ca nu-ti vopsesti singur gardul.
    nici cu dacia 1300 care ar urma sa o duc la remat nu as duce vopsea; cel mult vopsea lavabila de pereti
    10 2
  • ha ha. e alta masina :))))
    i-a "crescut" si frana de mana de la vopsea
    14 0
  • @vianu

    da, pare fake. na, "showbiz" automobilistic.
    cum o fi ajuns vopseaua din cutia de pe bancheta din spate pe bord in felul acela nu imi dau seama,

    altfel, nu am cum sa cred ca o masina poate fi declarata dauna totala daca tapiteria unei usi e distrusa sau un sistem de rabatare a trapei e defect.
    10 1
  • @mita

    cea deteriorata e cu cutie secventiala... cealalta e cu cutie automata...
    1 0
  • tot ma intreb cum mama dracu' a pus vopseaua pe bancheta de a facut asa ceva. eventual a agatat-o de tavan, cu ambalajul deschis, altfel nu imi explic. nu putea sa o puna sub scaunul pasagerului, sau in PORTBAGAJ???
    3 0
  • odata am fost martor la un incident intr-o sectie de ambalare si stivuirea cutiilor de vopsea pe paleti. soferul unui motostivuitor a luat o curba prea repede si a "reusit" sa rastoarne un palet de cutii(metalice). din vreo 60 de cutii de 10 L doar 2-3 cutii s-au rasturnat si a curs vopsea din ele si alte cateva erau doar putin turtite......
    acum :ce cretin transporta vopseaua pe bancheta din spate intr-un Maseratti....perssonal mi-e greu sa cred ca la o manevra de evitare a unui caine "sare" capacul asa usor si se imprastie toata vopseaua...

    teoretic la o manevra de evitare vopseaua ar fi sarit tot in spate dar pe portiere...din ce vad in poze nu-mi trece prin minte decat o frana brusca....si de cand un maseratti quatroporte valoreaza DOAR 90ooo dolari aus din moment ce masina a fost declarata "dauna totala"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru