O versiune modificată a lui Toyota Land Cruiser a doborât recordul de viteză: 370 km/h prin deșertul din Las Vegas (VIDEO)

de Daniel Popescu
Luni, 08.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Land Speed Cruiser, o versiune modificată de 2.000 de cai putere a SUV-ului japonez, a stabilit în Las Vegas un nou record de viteză: 370.3 km/h.

Campionatul Mondial de Tuning de la Las Vegas a avut printre expozanți și un Toyota Land Speed Cruiser, o versiune îmbunătățită a celebrului SUV japonez.

Aceasta este echipată cu motorul standard V8 de 5.7 litri, însă o serie de îmbunătățiri de tuning au făcut ca unitatea de propulsie să fie capabilă să genereze 2.028 de cai putere. Pe hârtie, mașina ar fi trebuit să atingă o viteză maximă de 354 km/h, însă pilotul de NASCAR Carl Edwards a urcat în spatele volanului pentru a se convinge de performanțele sale.

Rezultatele obținute în deșertul Mojave au depășit toate așteptările, întrucât Edwards a reușit să atingă o viteză maximă de 370.3km/h, cu care a reușit astfel să stabilească un nou record mondial.

În rândul SUV-urilor de serie, viteza maximă a fost atingă de un Bentley Bentayga care a fost înregistrat cu 301 km/h.

Via LaRevueAutomobile

Comentarii (1)

  • Nu mai are niciun fel de abilități în off road. A devenit un fel de insect killer. Oricum, după ce atingi viteza maximă, trebuie să îi faci plinul. Cu puțin efort suplimentar, puteau plasa acest Land Cruiser pe orbita circumterestră.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru