Stiri Oameni si masini

Marti, 28 Decembrie 2021 | Oameni si masini | 17 comentarii

Kilometraj record pentru un Volvo construit în anul 1966: 5.2 milioane de kilometri

Un Volvo P1800S, construit în 1966, a parcurs 5.2 milioane de kilometri. Mașina i-a aparținut, de la bun început, unui domn din Statele Unite ale Americii. Exemplarul a intrat în Cartea Recordurilor Guiness pentru cei mai mulți kilometri parcurși de un Volvo cu numai un singur proprietar.
Sambata, 18 Decembrie 2021 | Oameni si masini

Patru mașini din seria de filme „Transformers”, puse la vânzare pentru două milioane de dolari

Câteva mașini celebre din filmele „Transformers” au fost scoase la vânzare de către un dealer de mașini exotice din Miami. Printre mașini se numără: Chevrolet Camaro, Lamborghini Aventador, Mercedes SLS AMG și Ford Mustang. Toate acestea se vând împreună pentru suma de două milioane de dolari.
Vineri, 10 Decembrie 2021 | Oameni si masini | 4 comentarii

Reguli stricte la Manchester United: Cristiano Ronaldo ar urma să nu mai conducă mașinile sale exotice

Jucătorul portughez de fotbal se va lipsi o perioadă de mașinile exotice din propria colecție. Noul antrenor al echipei Manchester United, Ralf Rangnick, va lua măsuri mai stricte pentru jucătorii săi, inclusiv aceea prin care le interzice jucătorilor să apară în public cu mașini exotice.
Marti, 16 Noiembrie 2021 | Oameni si masini | 2 comentarii

Bentley sărbătorește 100 de ani de la primul său client

Constructorul britanic Bentley sărbătorește, în această lună, împlinirea a exact 100 de ani de la primul său client. Primul Bentley comercializat a fost un model 3-Litre și i-a aparținut unui nobil din Londra.
Duminica, 14 Noiembrie 2021 | Oameni si masini | 18 comentarii

Președintele Franței are o mașină nouă: DS 7 Crossback Elysee

Președintele francez, Emmanuel Macron, va avea o mașină nouă. Aceasta este un DS 7 Crossback Elysee și tocmai a intrat în flota prezidențială. Mașina are câteva modificări specifice, comparativ cu modelul standard.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Oameni si masini

Zborul Cărăbușului

Ce legătură există între noul BMW Seria 8, arcușul unui violoncel și zborul unui cărăbuș? La prima vedere, niciuna. Dar dacă universul complotează pentru ca toate astea să se întâmple în același loc, în același timp și cu persoanele potrivite, lucrurile ar putea prinde sens.
Joi, 25 Octombrie 2018 | Oameni si masini

Mâna care nu a tremurat niciodată

A început să picteze pereții casei sale la numai 10 ani. În 1991 devenea prima femeie și primul artist african invitat să picteze un BMW Art Car. Am mers în Africa de Sud pentru a afla pe viu povestea artistei africane Esther Mahlangu, femeia care a făcut celebră geometria culturii africane Ndebele.
Luni, 24 Septembrie 2018 | Oameni si masini

Veriga lipsă

BMW 2002 și familia sa de modele reprezintă una dintre cele mai stufoase pagini din istoria constructorului german. Dincolo de performanțele înregistrate, 2002 rămâne modelul care a stat la baza transformării BMW dintr-o companie apăsată de probleme în marca cu aplecări sportive pe care o știm astăzi.
Miercuri, 22 August 2018 | Oameni si masini

Concursul de Eleganță de la Sinaia: când timpul se scurge în formă de metal

O mână de pasionați transformă în fiecare an Sinaia într-un magnet pentru iubitorii de mașini clasice. Povestea Concursului de Eleganță merge adânc în istorie, pe vremea în care România era încă o țară regală.
Marti, 10 Iulie 2018 | Oameni si masini

Comoara din hambar

Doi mecanici americani au descoperit o adevărată comoară într-un hambar din statul Iowa: printre bucățile de fier ruginit își odihnea somnul de veci un BMW 328 cu victorii importante pe circuitele din Europa. Unul dintre cele mai valoroase BMW-uri descoperite vreodată se pregătește să renască.
Luni, 28 Mai 2018 | Oameni si masini

Permis de Transilvania

România ascunde o mulțime de locuri încă neatinse de modernismul urban. Tocmai asta l-a atras pe Prințul Charles în Transilvania. Și tocmai asta ne-a ajutat pe noi să descoperim locurile de care Alteța sa este îndrăgostit. Tot alături de un englez 100%: noul Mini Cabrio facelift.
Marti, 27 Martie 2018 | Oameni si masini

Patriarhul

Este omul care a pus M-ul în BMW. La propriu. Considerat părintele lui M1, legendarul model sport al mărcii bavareze, și-a construit imaginea unui personaj în jurul sporturilor cu motor. Faceți cunoștință cu Jochen Neerpasch.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 02 Martie 2018 | Oameni si masini

Regele labirintului

Într-un sport în care diferența dintre victorie și eșec este dată de o sutime de secundă, fiecare element care te ajută să câștigi timp este vital. Bobul este o disciplină pretențioasă, iar oamenii care îl practică "trebuie să fie puțin nebuni". Unul dintre ei este, din această iarnă, dublu campion olimpic. Faceți cunoștință cu germanul Francesco Friedrich.
Joi, 01 Februarie 2018 | Oameni si masini

Mașină, mi-e foame!

România dă lumii o generație fantastică de tineri pregătiți în domeniul informaticii și inteligenței artificiale. Sebastian Gabor este unul dintre ei. Tânărul vizionar și-a imaginat cum ar arăta o mașină care te cunoaște mai bine decât oricine și care poate deveni asistentul tău personal.
Luni, 18 Decembrie 2017 | Oameni si masini

Discuție cu Domagoj Dukec, director de design BMW i: "Vom oferi câte o mașină electrică în aproape fiecare segment de pe piață"

Într-un moment în care viitorul mașinilor este greu de descifrat, designerii încearcă să fie cu un pas înaintea prezentului și să-și imagineze cum vor arăta mașinile erei tehnologice care stă să înceapă. "Vrem să folosim evoluția tehnologiilor pentru a transforma BMW în «și mai BMW»", spune omul responsabil de gamele BMW i și BMW M.
Luni, 20 Noiembrie 2017 | Oameni si masini

Parfum de glorie

Uitate nedrept în istoria timpului, mașinile care aprindeau imaginația pasionaților din perioada interbelică au în spate povești fascinante și pline de glorie. BMW 328 este unul dintre modelele care au dominat cele mai importante curse de motorsport ale vremii. Astăzi, exemplarele salvate sunt piese de muzeu și readuc din când în când mirosul interbelic în evenimente exclusiviste.
Luni, 06 Noiembrie 2017 | Oameni si masini

Sunetul de dincolo de motoare

Sunetul face parte din ADN-ul mașinilor și, în unele cazuri, din ADN-ul mărcilor auto. Este imposibil să nu recunoști un V12, un V8 sau un motor cu șase cilindri în linie. Puțini știu însă că, în cazul germanilor de la BMW, identitatea mărcii este creionată de sunete într-un mod inedit: printr-un marș compus în 1930. Și pus în scenă acum la București.
Luni, 25 Septembrie 2017 | Oameni si masini

Îmblânzitorul de note

Remus Azoiței este unul dintre numele pe care lumea muzicală din România le respectă necondiționat. Suntem în fața unui violonist care reușește să transforme vibrațiile în emoții și emoțiile în suflet. Suflet care din când în când respiră între mașinile de epocă, una dintre pasiunile lui Remus.
Luni, 31 Iulie 2017 | Oameni si masini

O ceașcă de imaginație

Adrian Mitu își găsește imaginația într-o ceașcă de cafea care stă alături de planșele sale. Dârele de Robusta și Arabica însuflețesc schițele unor mașini care au scris istoria automobilului. Așa se scurge ziua unui pictor în cafea.
Marti, 13 Iunie 2017 | Oameni si masini

Cel ce și-a construit pasiunea

Imediat după al doilea Război Mondial, România începe să prindă din nou gustul curselor de automobile, iar Marin Dumitrescu a fost unul dintre actorii principali ai acelor ani Astăzi, la 98 de ani, fostul pilot derulează perfect filmul ascensiunii sale și lungul drum către construirea unui BMW 328 într-o uzină românească.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru