Obiectiv fantezist: italienii vor să vândă un milion de mașini electrice până în 2022

de Paul Cosma
Luni, 25.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii vor să detroneze Norvegia și să devină cea mai mare piață europeană pentru mașinile electrice. Până în 2022, Italia vrea să aducă pe drumurile publice un milion de mașini electrice. Obiectivul este unul cel puțin fantezist dacă ne gândim că, anul trecut, italienii au vândut doar 2.600 de mașini electrice.

La ora actuală, Norvegia este lider autoritar în Europa când vine vorba de mașinile electrificate complet sau parțial. În 2017, a reușit o premieră mondială, fiind prima țară în care numărul de mașini electrice vândute într-un an (52%) a fost aproape egal cu cel al mașinilor diesel.

Deși pare greu de crezut că norvegienii ar putea avea vreun rival pe acest segment, există țări care vor să le conteste supremația.

De exemplu, italienii au anunțat că vor să vândă un million de mașini electrice până în 2022, plan ce ar presupune investiții de peste 10 miliarde de dolari în ajutoare de stat. Obiectivul fantezist aparține noului guvern populist condus de Luigi di Maio, un politician de doar 31 de ani. Rămâne de văzut și de urmărit cum se vor descurca italienii.

Anul trecut, în Italia au fost vândute circa 2.600 de mașini electrice dintr-un total de 2 milioane de vehicule la nivelul întregii piețe. Cifra a ajuns la 4.800 de unități dacă punem la socoteală și mașinile hibride.

Via Automotive News

 

Comentarii (9)

  • Italienii, frații noștri mai mari, seriozitatea nu-i caracterizează, noroc cu turismul, poziționare geografică și cateva branduri celebre, altfel n-ar fi departe de țara noastră.
    11 4
  • io zic ca-s realisti ...se deschide o retea de magazine Jumbo in Italia iar sectorul de jucarii e full de masinute electrice.

    'da are o fatza di Maio asta, zici ca'i fiu lu' musollini, + ca tot asa bate campii.
    6 5
  • someone
    daa, ei mai incearca de ceva vreme sa opreasca venetia sa se scufunde si sa indrepte turnul din pisa ....le dorim succesuri
    5 4
  • Cum suna dispretul asta suveran fata de italieni...

    E drept ca astea cu stiinta, cultura, arta, cam subtire... noroc ca au peisaje..

    Si sa nu spuna cineva ca se pricep la masini sau design. Vax!
    Ferrari, Lamborghini, Maseratti, Bertone, Giugiaro... slabut!
    10 0
  • Te invit să stai de vorbă cu italienii obișnuiți, cultură și artă are și Grecia. Nu este vorba de dispreț, doar o constatare.
    3 6
  • Edikkk
    Italia are potenţial enorm şi oameni de mare calibru, de multe ori lumea este subestimează Italia total de aiurea.

    Care este ţara cu cele mai multe puncte încărcare CNG??
    ITALIA !! 1044 staţii !

    880.000 autoturisme cu gaz metan comprimat circulă în Italia !


    România are 2. Da, două !!!! Autoturisme 0 ZERO !!


    Până şi Bulgaria au 15 staţii şi 61.000 de autoturisme !


    De LPG la fel, Italia stă foarte foarte bine.


    Oricum viitorul către full electric sunt semi electrice cu CNG (vezi ultimul prototip Skoda).
    3 0
  • Edikkk
    Erată : îmi cer scuze pentru dezacorduri / erori gramaticale , sunt, este...
    3 0
  • Edikkk
    https://youtu.be/_lsEwCsCFp0
    1 0
  • @dan-grc

    Cred ca, din fericire, potentialul creativ si capacitatea de a progresa a unei tari nu este reflectata doar de nivelul oamenilor obisnuiti de pe strada.
    Pentru ca nu cred ca ai fi coplesit de inteligenta americanului mediu, spre exemplu. Dupa cum ma indoiesc ca englezoaicele care ies din pub-uri au o aplecare pentru fizica cuantica.

    Desigur, exista si posibilitatea de a depasi cliseele banale despre italienii lenesi, englezii betivi si americanii inculti. Pentru cine vrea..

    Cu stima!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru