Ofensiva electrificării de la Mercedes: nemții vor să ofere versiuni hibride sau electrice pentru fiecare model din gamă, până în 2022

de Petre Barac
Marti, 30.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat că vrea să introducă cel puțin o versiune electrificată (hibridă sau 100% electrică) pentru fiecare model din gama sa, până în 2022.

Daimler va investi 10 miliarde de euro în următorii ani în “electromobilitate”, banii urmând să meargă în dezvoltarea gamei de modele electrice de la Mercedes-Benz, plus un miliard de euro în producția de baterii pentru aceste vehicule.

Nemții vor ca fiecare model din gama Mercedes să aibă cel puțin o versiune electrică sau hibridă, până în 2022, însemnând un total de peste 50 de modele “electrificate”.

“Mașinile noastre electrice vor fi construite în șase fabrici de pe trei continente. Ne adresăm fiecărui segment de piață, de la Smart-ul cu două locuri, la SUV-urile mari. Bateria este componenta cheie a e-mobilității. De aceea, punem mare preț pe producția acestor baterii în fabricile noastre”, a declarat Markus Schäfer, unul dintre membrii conducerii Mercedes-Benz.

Primul model electric de la Mercedes, SUV-ul din gama EQ, este așteptat să intre în producție la fabrica din Bremen, începând din 2019.

În varianta de concept, Mercedes EQ este echipat cu două motoare electrice, unul montat pe puntea față, celălalt pe puntea spate, care dezvoltă împreună peste 400 de cai putere, ceea ce îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

Acumulatorul are o capacitate de peste 70 kWh și oferă o autonomie de 500 de kilometri conform standardului NEDC.

Toate aceste date vor suferi însă unele ajustări în cadrul versiunii de serie.

Via Insideevs

Comentarii (2)

  • Acum vreo săptămână ziceau că hidrogenul e viitorul și că „nu trebuie să ne grăbim cu electrificarea”.
    Sau, poate, și-au dat seama că le e mai ușor să vândă mașini electrice Renault (ori Nissan) rebrănduite Mercedes.

    http://www.automarket.ro/stiri/oficial-mercedes-nu-trebuie-sa-ne-grabim-acum-cu-electrificarea-intreaga-82353.html
    10 3
  • ACE - Craiova
    IN SFARSIT ceva concret de la acest MARE concert mondial !!!!
    Dupa B-classe electric, restras acum cateva luni din fabricatie (care avea doar 200 km autonomie) ESTE cu adevarat UN SALT MARE !
    Primul autovehicul electric care se pare ca va fi produs de MERCEDES BENZ este modelul EQC. Acesta va avea cca. 500 km autonomie in ciclul european NEDC ceea ce ar insemna cca. 400 km de autonomie reala in ciclul american.
    Sa vedem pretul.....
    Manusa catre RENAULT-NISSAN pare ca este aruncata iar AUDI sta la colt.....tot pentru anul 2019...
    Sa vedem si replica pe masura a BMW !
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru