Ofensiva SUV-urilor: Audi Q2, noul Audi Q5 şi primul Audi 100% electric au fost confirmate!

de Daniel Popescu
Luni, 28.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi are planuri mari pentru extinderea gamei de modele SUV în următorii trei ani: noul model Audi Q2 şi următoarea generaţie Audi Q5 vor apărea în 2016, în timp ce primul SUV 100% electric al mărcii va fi lansat în 2018.

Esential 3 este numărul modelelor Audi confirmate pentru 2016 şi 2018
60 de modele va include gama Audi până în 2020
3 miliarde de euro va investi Audi în tehnologii în 2016
Cu numai câteva zile înainte de încheierea anului, Audi a dezvăluit în cadrul unui comunicat de presă planurile pe care le are pentru 2016.

Principala ţintă va fi reprezentată de extinderea gamei de modele SUV, întrucât acest segment se bucură de cea mai mare creştere de vânzări din industria auto.

Astfel, în 2016, constructorul din Ingolstadt va lansa pe piaţă un SUV complet nou care va fi botezat Audi Q2Anterior, s-a vehiculat că Audi nu va putea folosi numele Q2, întrucât acesta aparţine grupului Fiat, însă anunţul oficial vine să confirme practic o înţelegere între cei doi producători. În plus, tot în 2016, Audi va lansa şi noua generaţie a lui Q5.

Iar asta nu este totul, întrucât producătorul german nu a uitat nici tehnologiile verzi.

În 2018, fanii marci vor avea la dispoziţie primul model 100% electric Audi, care va fi bazat pe conceptul Audi e-tron Quattro prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Cel mai probabil, acesta va primi numele Q6 în gama de modele.

Toate aceste noutăţi vor fi posibile datorită unui plan de investiţii de 3 miliarde de euro doar pentru anul 2016. "Continuăm investiţiile majore în tehnologii de viitor pentru a întări brandul nostru. O parte semnificativă a invesitiilor noastre va fi făcută în mod natural în sistemele alternative de propulsie", a precizat Rupert Stadler, CEO-ul Audi.

Producătorul susţine că în 2020 gama Audi va include nu mai puţin de 60 de modele.

Via Audi

Comentarii (8)

  • O sa fie interesant Q2-ul ala. Mai ales pt. oras si o iesire la picnic
    11 4
  • la cat micsoreaza astia suv-urile astea te trezesti ca ajunge mai mic decat sandero ....
    14 0
  • Phenom
    Astept si reluarea productiei pentru A2 intr-o varianta hibrida sau full electric, de ce nu.
    10 2
  • @scorpionul.negru
    cand ai iesit ultima data la picnic ? si daca ai iesit recent, in ultimii 5 ani decate ori ai iesit la picnic ?
    2 3
  • @Scorpionul.negru,

    Nu te supara ca te intreb: Ce motor ai pe Fiesta ? Stima !
    6 1
  • @Madalescu_Georgian
    1 388 cm3 benzina. 2002.
    5 0
  • @Scorpionul.negru,

    Multumesc pentru raspuns. O masina cu un motor foarte bun, fara probleme de fiabilitate . Eu sunt tot adeptul motoarelor pe benzina cand vine vorba de masini , mai ales de oras. Asfalt uscat si fara incidente iti urez. Stima !
    3 0
  • @Madalescu_Georgian
    Ms. Si mie imi plac mai mult motoarele pe benzina dar la unele categorii de masini nu ne permitem benzina daca mergem mult cu ele. La SUV si limuzine de ex. daca le pui motoare pe benzina te usuca de bani indiferent cati ai. Au motoare de peste 2.5 si sunt grele. De aceea majoritatea posesorilor de serii 7, A8 , S class, Q7, Cayenne, X5 etc. aleg celebrul 3 litri diesel. Pt. economie. La astea mici de oras nu e problema...nu consuma mult. 4, 4,5,5 cam asa...
    Tin minte ca prin 98-2000 vecinul meu avea un CLK 320 Kompresor si un Jeep Grand Cherokee ZJ V8 5.2 litri limited. luate de noi. Eram fascinat de motorul ala de pe Jeep. Avea un sunet deosebit si o acceleratie de te baga in scaun mai mai sa il rupa :)). Fabulos motor. Pana si benzina care o scotea pe esapament avea un miros special. SI acum imi amintesc de masina aia cat de tare era la vremea ei. Nu ca acum nu ar mai fi...dar e greu sa mai gasesti unul in stare buna. Ca de bani nu e problema...sunt pana in 5000 de euro.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru