OFICIAL: Abarth Punto Evo şi Abarth 500C - noi informaţii şi imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.06.2010
Abarth a dezvaluit astăzi noi informaţii despre cei mai tineri membri ai gamei sale: Punto Evo şi 500C. Modelele de performanţă vor începe să fie comercializate în a doua jumătate a anului.

Esential

140 de cai este puterea lui Abarth 500C.
165 de cai putere livrează motorul lui Abarth Punto Evo.

Divizia de performanţă Fiat ia din nou cu asalt segmentul modelelor sub-compacte şi mini, dezvăluind astăzi doi noi membri ai familiei sale. Scorpionul italian propune pentru fanii cailor putere Abarth Punto Evo şi Abarth 500C, două modele care continuă tradiţia inaugurată anii trecuţi de Abarth Grande Punto şi Abarth 500.

Versiunea de performanţă a faceliftului Punto Evo îşi propune să atragă clienţii cu vârste între 18 şi 30 de ani, asemeni precursorului său. De cealaltă parte, Abarth 500C vine cu o abordare la fel de atrăgătoare pentru publicul feminin, dar ceva mai puternică, destinată celor care vor să se bazeze şi pe un motor puternic.

Ambele versiuni au debutat public în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie, unde au atras un public numeros şi au bifat multe reacţii pozitive.

Noul Abarth Punto Evo vine cu un motor MultiAir de 1.4 litri, capabil să ofere 165 de cai putere, dar şi cu o ţinută de drum îmbunătăţită. Resursele îi permit să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 7.8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 214 km/h.

Micul 500C în versiune Abarth se bucură de asemenea de un motor de 1.4 litri, T-Jet însă, care oferă 140 de cai putere punţii faţă.

Noul model poate accelera în aceste condiţii de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde, până la o viteză maximă de 204 km/h.

Cele două modele vor fi comercializate începând cu mijlocul acestei luni în Italia, urmând ca celelalte pieţe să primească modelele de performanţă în a doua jumatate a anului.

Brandul Abarth a revenit pe piaţa auto în 2008, atunci când Fiat a decis să readucă fanilor săi experienţa unor modele sportive. În cei doi ani de activitate, divizia italiană a vândut 22.000 de maşini, incluzând aici 8400 de unităţi Abarth 500, 2700 de unităţi Abarth Grande Punto şi peste 3300 de kituri de performanţă. În luna aprilie, Abarth a deschis porţile primului său showroom şi în România, o noutate în Europa de est.

via | Abarth

Comentarii (2)

  • slider
    greseala
    @Automarket, corectati si voi in text, ca ati scris ca abarth 500 are o viteza maxima de 204 cai putere
    6 0
  • ,,respect'' pentru user, sau....
    canicula....poate nu au AC , sau au luat o bere rece fi si tu mai intelegator :)
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru