OFICIAL: Alfa Romeo va lansa un crossover în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.01.2011
Sergio Marchionne a confirmat oficial astăzi lansarea unui SUV compact chiar de anul viitor. Crossover-ul se va bate pe segmentul premium cu BMW X3 şi Audi Q5.

Esential

100.000 de exemplare ale crossover-ului va produce Alfa Romeo.

Zvonurile privind posibilitatea de a vedea în viitorul apropiat un SUV în gama Alfa Romeo au fost confirmate. Sergio Marchionne, administratorul delegat al grupului Fiat-Chrysler, a decis să facă lumină în cazul celui mai nou produs Alfa Romeo.

Oficialul a confirmat faptul că brandul italian cu pretenţii premium şi subsidiarul Jeep vor avea în comun un SUV compact, chiar începând cu anul viitor. Potrivit primelor informaţii, crossover-ul va rivaliza cu modele deja consacrate în segmentul premium, BMW X3 şi Audi Q5.

Chiar şi aşa, Marchionne speră să producă 280.000 de exemplare, dintre care 100.000 gata să poarte logo-ul Alfa Romeo. Producţia va fi, aşadar, una destul de limitată.

Surse din interiorul constructorului italian susţin că pentru dezvoltarea noului SUV va fi folosită platforma C, regăsită în prezent pe compactul Giulietta. Viitoarele exemplare vor fi construite în Italia, la uzina Fiat din Mirafiori, acelaşi Marchionne confirmând o investiţie de 1.3 milioane de euro în interiorul fabricii de lângă Torino.

Jumătate din cele 100.000 de unităţi sunt alocate clienţilor europeni, în vreme ce restul exemplarelor vor fi expediate peste Ocean, acolo unde Alfa speră să revină în forţă.

Confirmarea oficială a dat naştere altor speculaţii. Crossover-ul va inspira şi lansarea unui frate mai mare în 2014, bazat pe platforma de segment D a viitorului sedan Giulia. Producţia acestuia va fi asigurată tot de uzina din Mirafiori. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ?
    oare o sa fie cel mai sexi crossover fata de x3
    4 0
  • schumi
    ...
    Deci Kamal va prinde viata in cele din urma.
    4 0
  • @isa
    x3 nu prea e crossover
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru