Oficial: Audi a reziliat contractul lui Rupert Stadler, CEO-ul suspendat din funcție și arestat în scandalul Dieselgate

de Paul Cosma
Miercuri, 03.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat în mod oficial rezilierea contractului cu Rupert Stadler, CEO-ul Audi. Acesta fusese suspendat din funcție după ce a fost arestat de autoritățile germane și acuzat de implicarea în scandalul Dieselgate.

Așa cum Automarket a anunțat aici, Rupert Stadler va părăsi poziția de CEO Audi și toate funcțiile pe care le deținea în cadrul grupului Volkswagen.

Suspendat din funcția de CEO Audi, după ce a fost arestat de autoritățile germane în legătură cu implicarea sa în scandalul Dieselgate, Rupert Stadler a fost chemat la negocieri de către șefii grupului Volkswagen pentru rezilierea contractului.

“Despărțirea cu efecte imediate” a fost anunțată oficial pe site-ul grupului german. Oficialii VW spun că decizia a fost luată din cauză că Rupert Stadler nu-și mai poate îndeplini atribuțiile de CEO și că acesta vrea să-și pregătească apărarea în instanță.

Termenii încetării contractului nu au fost dezvăluiți, fiind condiționați de rezultatul anchetei împotriva lui Rupert Stadler. Anterior, au fost vehiculate informații cum că Stadler ar urma să primească o serie de compensații financiare pentru incheierea contractului.

Autoritățile germane investighează în această perioadă oficiali de rang înalt de la Audi, după ce fostul șef Rupert Stadler a fost arestat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul Dieselgate.

El a fost acuzat că nu a luat măsuri să oprească livrarea în Europa a modelelor cu emisii trucate, începând cu sfârșitul lui 2015.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru