OFICIAL: Audi şi BMW şi-au prezentat maşinile pentru DTM 2012

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.07.2011
Revenirea anunţată a celor de la BMW în DTM va fi realizată în 2012 cu ajutorul lui M3 DTM, maşină prezentată în acest weekend. Rivalii de la Audi au prezentat şi ei noul A5 DTM.

Weekend-ul care tocmai se încheie a fost unul plin pentru fanii DTM, care au asistat, la câteva ore distanţă, la dezvelirea a două dintre maşinile care se vor bate în 2012 pentru primele poziţii în Campionatul German de Turisme. Audi şi BMW şi-au prezentat maşinile, chiar dacă producătorul din Ingolstadt a scos în faţa presei imagini computerizate, iar bavarezii un prototip, iar sezonul 2012 din DTM se anunţă mai fierbinte ca niciodată.

AUDI A5 DTM CONCEPT

Primii care au muşcat au fost cei de la Audi, care au dezvăluit pe site-ul oficial de presă noul A5 DTM Concept. Denumit la nivel intern R17, modelul pe care Audi îl trimite să se bată cu BMW îl înlocuieşte pe A4 DTM, cvadruplu învingător în această competiţie din 2004 până acum. A5 DTM va avea sub capotă un V8 de circa 460 de cai putere şi o transmisie cu şase trepte (similare cu cele de pe defunctul A4 DTM), iar nivelul de siguranţă din habitaclu a crescut ca efect al noilor cerinţe de siguranţă din DTM. Cei de la Audi Motorsport au fost prinşi însă în offside la nivel estetic, conceptul A5 DTM afişând o "faţă" identică cu cea a modelului de serie înainte de faceliftul pe care l-a primit cu surle şi trâmbiţe în cursul săptămânii trecute.

Evident, neconcordanţa va fi reparată până la startul testelor dinaintea sezonului în DTM, atunci când A5 DTM va apărea pe circuit în varianta estetică nouă.

BMW M3 DTM CONCEPT

La câteva ore distanţă de prezentarea imaginilor cu A5 DTM, BMW a contraatacat în cadru festiv, un eveniment care a avut loc la Munchen fiind gazda dezvelirii prototipului M3 DTM. Maşina reprezintă speranţele bavarezilor în anul revenirii oficiale în DTM după 18 ani de absenţă. Odată cu lansarea maşinii-prototip, BMW i-a prezentat şi doi dintre cei şase piloţi de uzină pe care-i va alinia la startul competiţiei, Andy Priaulx şi Augusto Farfus. Modelul prezentatde BMW dispune de un motor V8 care dezvoltă 480 de cai putere. Acesta reuşeşte 0-100 km/h în 3 secunde şi urcă până la maxim 300 km/h.

via | Audi, BMW

Comentarii (7)

  • Mercedes
    Mercedes nu va mai participa in DTM in 2012?
    2 4
  • Mercedes
    va participa si Mercedes
    6 0
  • bmW
    Dar despre o revenire in F1 ?
    4 2
  • Sabina F1
    BMW
    In F1 nu se mai baga curand. de cand s-au retras au intrat in WRC cu Mini, in Anduranta cu M3 GT2 si in DTM cu bijuteria de sus.
    11 3
  • balanel
    BENZ
    si masina lor n-o vedem?!
    1 0
  • 480hp
    480 hp de BMW sunt cât vreo 550hp de Audi .
    Zic ca A 5 are șanse in fata BMW-ului dar are șanse putine BMW are cu20hp mai mult cred ca motorul "bavarez" își va pune amprenta
    1 3
  • A5 DTM
    http://www.youtube.com/watch?v=CsYlDqtk8mE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru