OFICIAL: Audi Sportback Concept (51 fotografii)

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.01.2009
Audi a prezentat oficial informatii oficiale despre conceptul Sportback, din care va lua nastere viitorul model de serie A7.

Fisa tehnica

Lungime (mm) 4.950 mm
Latime (mm) 1.930 mm
Inaltime (mm) 1.400 mm
Greutate (Kg) 1.800 kg
Capacitate (CC) 3.000
Puterea maxima (CP/rpm) 225
Cuplu maxim (Nm/rpm) 550
Viteza maxima (Km/h) 245
Acceleratie 1-100Km (s) 7
Consum mediu (l) 5.9

Esential

225 CP are motorul diesel V6 de 3.0 litri cu care este prevazut conceptul Sportback.

Audi a dezvaluit a Salonul Auto de la Detroit noul Sportback Concept. Prin noul concept, producatorul german anunta prezentarea noului limbaj de design al casei din Ingolstadt.

Conform comunicatului de presa emis de Audi la Detroit, Sportback Concept se prezinta ca un sedan cu fata de coupe lung de 4.950 mm, lat de 1.930 mm si cu o inaltime de 1.400 mm. Audi isi anunta noul proiect ca fiind unul futuristic, bazat pe tehnologii inovatoare si ecologice.

Vorbim de un motor ecologic diesel V6 de 3.0 litri care va indeplini normele UE de poluare aplicabile incepand cu anul 2014. Desi vorbim de un sedan de lux, consumul se anunta a se cifra la valoarea de 5.9 litri la 100 km. Cu o putere de 225 cai si un cuplu maxim de 550 Nm, vehiculul va fi capabil sa dezvolte o viteza maxima de 245 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7 secunde.

Partea tehnica este completata prin existenta noului sistem de transmisie S tronic cu 7 rapoarte, de simtemul de tractiune integrala quattro, servodirectia electromecanica, discuri de frana ceramice si de suspensiile CDC (continuous damping control), asemanatoare cu cele existente in dotarea SUV-ului Q7.

La capitolul design, Audi reuseste sa dea o lovitura de maestru. Conform comunicatului oficial, brandul german isi prezinta prin acest concept viitorul designului modelelor sale. Desi nu putem vorbi de un design revolutionar sau complet inovator, sunt observabile modificarile efectuate la stilul in care sunt elaborate liniile definitorii in configuratia finala a prototipului.

Partea frontala iese in evidenta prin blocurile optice care seamana cu o versiune restilizata a celor regasite pe modelul R8, grila frontala single frame fiind foarte usor schimbata si rotunjita. De asemenea, Audi s-a inspirat din linia de design inceputa odata cu lansarea lui A1 Metroproject Concept. Vazut din lateral, noul concept Audi se evidentiaza prin linia plonjata a acoperisului si prin jantele gigant de 21 inch.

Interiorul lui Sportback Concept iese in evidenta, de la prima vedere, prin modul simplu in care Audi a incercat sa expuna prezenta luxului. Cuvantul de ordine este eleganta, iar suprafata vitrata extrem de mare vine in sprijinul realizarii un habitaclu care sa ofere spatiu si confort.

Noul concept va sta la baza viitorului model A7.

Via | Audi

Comentarii (7)

  • super
    Bestial!!! Nu am ce spune... da ceata BMW-ului si Mercedesului....
    0 0
  • Bravo Audi
    e superba.. dintre toate modelele si ultimele concepte aparute... asta el da clasa tuturor... cel putin mie imi place cel mai mult din toate privintele.
    0 0
  • as21ro
    mda...
    in sfarsit o masina adevarata...
    0 0
  • frumos
    Farurile seamana cu cele de pe jegu ala de Lancer! Urata masina poate sa fie aia, impreuna cu Ford Mondeo, Botul acestor masini sunt reusite pe cand spatele arata de parca se grabeau! Totusi Audi a reusit sa le combine pe amandoua, de-aia e Audi in top 3 cei mai tari constructori europeni, in schimb uita-te unde e Ford si Mitsubishi
    0 0
  • cressty
    doar 6 litri?? bv ;)
    0 0
  • esan:
    Habar n-ai de masini, iti dai si tu cu parerea. Stii macar care a fost prima masina de serie din lume? de unde sa stii....iti spun eu, Ford model T. Si mai stiai ca apoi jumatate din masinile de pe glob erau Ford? stiai pe draq. Ford e un gigant, si probabil ca nu te-ai urcat niciodata in vreunul sau mai ales in Mondeo cel nou, asa ca uita-te tu la poze si lasa-ne cu comentariile tale inutile.
    Cat despre acest concept Audi, un cuvant...bestial
    0 0
  • horse power
    new audi
    -am ramas uimit!!
    - o masina extraordinara!!
    - un design pefect ,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru