OFICIAL: BMW M3 Cabrio

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.01.2008
BMW M3 Cabrio intregeste familia diviziei de performanta. Cel mai nou membru va fi echipat cu o cutie automata revolutionara, cu sapte rapoarte, botezata M DKG.

Esential

22 de secunde dureaza rabatarea acoperisului in cazul modelului BMW M3 Cabrio.
5.3 secunde ii sunt necesare modelului M3 Cabrio sa sprinteze de la 0 la 100 km/h.
250 de km/h este viteza maxima, limitata electronic, pe care o poate atinge BMW M3 Cabrio.

Dupa ce ieri v-am prezentat primele imagini oficiale ale mult asteptatului BMW M3 Cabrio, revenim astazi cu instantanee si informatii noi ale modelului german de performanta. Asa cum va anuntam si ieri, varianta decapotabila imprumuta acelasi look agresiv dar si acelasi propulsor V8, proaspat dezvoltat de cei de la BMW.

Desi va beneficia si el de pe urma celor 420 de cai putere si a cuplului motor de 400 de Nm la 3900 de rpm, versiunea decapotabila nu se va putea lauda cu aceleasi performante din cauza cresterii masei. BMW va incerca insa sa compenseze acest deficit, creat de sistemul electro-hidraulic de retractare a acoperisului, cu o noua cutie automata cu sapte rapoarte, botezata M DKG.

In ciuda celor 205 kilograme castigate in plus, noul M3 Cabrio va putea accelera de la 0 la 100 km/h in 5.3 secunde (cu 0.4 secunde mai lent decat varianta coupe) si va putea atinge o viteza maxima de 250 de km/h, limitata electronic.

Fiindca vorbim de o decapotabila, e cazul sa amintim si faptul ca acoperisul se poate retracta in doar 22 de secunde si are la baza o structura din otel usor.

BMW a incercat sa ofere si un sentiment maxim de siguranta si a adaugat elemente pentru a spori rezistenta si rigiditatea caroseriei, precum si un set de roll bar-uri automate deasupra banchetei spate.

Versiunea de performanta in varianta cabrio este echipata cu faruri adaptive bi-xenon, airbaguri frontale, laterale si cortina, precum si un sistem audio BMW Individual High End, care vine ca dotare optionala si include 16 difuzoare de inalta fidelitate.

Pentru a putea admira insa pe viu cel mai nou membru al clasei M, va trebui sa asteptam lansarea sa oficiala la Salonul Auto de la Geneva, din primavara acestui an.

via: CarScoop

Taguri: BMW, M3, M3 Cabrio

Comentarii (13)

  • BMW M3 Cabrio
    ma incanta. uite asta e o mashina ce se potriveste aproape oricui. potzi cobora imbracat business sau sport sau fitze, xcum o sa dai bine. si jantele alea merg asa de bine. super :D
    0 0
  • mda
    Mda. Pe astea nu le duce in SUA cu vaporul?
    0 0
  • despre masina un singur cuvant
    perfect
    1 0
  • brrrrrr
    Destul de urita ! Stiu ca nemtii pot face masini si mai urite ! Cui place , ok. Mie , niciodata !
    0 0
  • exploziv_2003
    Old news
    MDA....Totusi a trecut o zi de cand s-a lansat oficial! Ori aveti ceva cu BMW in general, ori....ati intarziat! :D
    0 0
  • Mircea
    oficial
    Fotografiile si informatiile oficiale au fost publicate astazi. "Scaparile" de fotografii despre care tu vorbesti au fost publicate la randul lor pe Automarket zilele trecute. Nu am intarziat si nici nu avem nimic cu BMW. Nu avem nimic cu nimeni si ii iubim pe toti, de altfel :)
    0 0
  • andrei
    e perfecta
    e perfecta cu exceptzia unui lucru....locurile din spate...nush dak ishi au rostu....mie imi plac cabrioletele cu 2 locuri ..astept sa apara fiat bariketa...o mashina excelenta ,cu care am avut ocazia sa merg...cei drept k cu modelul 2002oricum asta e BMW ...place in general
    0 0
  • suuper
    momo
    e super poate e cel mai bun bmw m la ora actuala arata mega bine performantele mega bune totul e mega bun
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    BLEAH
    Vreau un CLK 55 AMG mai bine ...
    0 0
  • m3
    nu zic ca e urat...darimiplace maimultcoupeul..pare mai agresiv...si m3uldin generatia e46 cabrioera mai agresiv...nush..l-au cam imblanzit...
    0 0
  • marius :)
    mda ...
    un concurent ca oricare altu` pentru Mercedes CLK AMG :P ... deja din poze ma uit si mi se pare comuna ...
    0 0
  • Danutzky
    super
    ASTA DAAAAAAAAAAAAAAAA!
    0 0
  • de ady
    MASINA ASTA CAND AM VAZUTO PE AUTOFORUM MIA PLACUT MI SE PORTRIVESTE.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru