OFICIAL: Dacia YAV III Concept by Hymer

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 30.08.2009
Compania Hymer a dezvelit la Salonul de Vehicule Turistice de la Dusseldorf un concept inedit. Acesta e bazat pe versiunea cu cinci locuri a lui MCV si se numeste Young Activity Van III.

Cu doar trei saptamani inaintea debutului celui mai mare salon auto al finalului de an, cel de la Frankfurt, compania germana Hymer a prezentat la Salonul de Vehicule Turistice de la Dusseldorf un concept inedit, bazat pe Dacia Logan MCV. Este vorba de prototipul Dacia Young Activity Van III (YAV III).

Dacia YAV III are la baza versiunea cu cinci locuri a lui Logan MCV si este conceput de Hymer, un producator german specializat in crearea si productia de masini pentru camping. Acesta va dezvolta ulterior cateva exemplare ale modelului de serie, urmand sa produca mai multe daca cererea va fi ridicata in continuare. Versiunea de productie a lui YAV III va fi dedicata mai ales pietei din Germania, una dintre tarile carora Dacia le datoreaza parcursul excelent in vanzari din ultima perioada.

Dacia YAV III iese in evidenta prin caracterul sau multifunctional la interior, modularitatea de care da dovada habitaclul fiind pe placul celor care vor sa se orienteze spre un vehicul de tip rulota, dar care ramane la dimensiuni exterioare reduse.

YAV III ofera o multime de moduri de compartimentare a scaunelor/banchetei/canapelei din interior, dar vine si cu o mini-bucatarie si cu posibilitatea de a gazdui pe timp de noapte o intreaga familie, cu paturi de marime medie pentru doi adulti si doi copii. Marea "gaselnita" a modelului dezvoltat in colaborare de Dacia si Hymer este bancheta posterioara pivotanta care se transforma din canapea in pat, in functie de dorinte si de momentul zilei.

Asa cum am vazut si in primele imagini aparute pe internet saptamana trecuta, una dintre cele mai interesante trasaturi ale noului Dacia YAV III este portbagajul escamotabil amplasat pe acoperis. Odata deschis, portbagajul le ofera clientilor un cort in care pot dormi alte doua persoane.

Pretul versiunii de serie, care va fi lansata la mijlocul anului viitor, va fi de circa 15.000 de euro.

via | Dacia

Comentarii (55)

  • Crysty
    Dacia
    Aceeasi Marie cu alta palarie! E logan van !
    La 15000 euro gasesti ceva sh de 2-3 ani mult mai spatios si mai atragator !
    Nu mi-as lua asa ceva!
    19 35
  • Scrie mare pe spate 1.6 MPI
    11 1
  • interesanta chestia cu algarve , ce cauta pe acolo?
    3 2
  • :))
    concept este si concept o sa raman cine ar cumpara asa ceva, seamana a ambulanta cu morga si cosciug deasupra " Haha ce imi plac glumele mele"
    4 22
  • mircea
    @illy
    E si una cu Schweiz. Adaptare in imagini a profilului "turistic" al masinii :)
    4 2
  • Catalin
    ptr Crysty
    Shy, de ce nu-ty yey altceva ?
    15 2
  • oare cat de stabila este acum?

    or mai fi lucrat la trenul de rulare?
    3 8
  • ?
    de ce "III" ??
    Unde sunt primele doua?

    Dar in rest ok
    sa vedem daca si apare si atunci o sa conteze amanuntele. pt un excursionist amator de camping si nu de hotel este ideala
    15 2
  • Ce prostie!
    Nu pot sa cred ca au investit bani intr-un asa hal de proiect... un proiect total degeaba.
    Carpele alea atarnate de toate geamurile cu siguranta nu si-ar demonstra "fiabilitatea" in contextul masinii de vacanta frecate pe toate meleagurile zi de zi iar spatiul interior e dea dreptul penibil, o jumatate de saltea si un taburet..cam asta iese.
    Pe plafon nu mi-am dat seama daca e un portbagaj, o barca sau un eleron cat china. Foarte trist.
    Un Logan Pick-Up carosat cu o saltea pe podea si spatiu de depozitare in partea superioara ar fi o solutie mai buna si mai ieftina pentru orice doritor de aventuri cu Dacia... Sau un MCV cu scaunele lasate acasa si inlocuite de orice saltea gasesti prin casa...

    Ce proiect Penibil! Mai bine vindeau un Logan + un cort gratis...
    9 17
  • numai concept nu e asta, este pur si simplu un logan cu 2-3 modificari exterioare si cu un interior convertit.
    5 11
  • cosmin_61
    dacia
    mai baieti, daca DACIA va pute, de ce mai bagati nasul pe aici??
    18 4
  • Bertozzi
    Gunoieri
    Le pute ? Ce sa le mai puta daca tot sunt adeptii SH ? Nu le pute destul jegul din masinile la mana a doua ?. Gunoierii vestului.
    Exista o vorba din batrani: "Prostul da nu-i fudul parca nu e prost destul". Succes la dormit in jegul altora daca o masina noua nu va place.
    20 3
  • off
    cu 8-10.000 euro iti cumperi o rulota cu 4 locuri,wc,bucatarie,etc..............
    sa dai 15.000 pentru asa ceva, e strigator la cer...........
    daca ramane ca si concept, e ok.........dar nu se merita.
    3 11
  • YAV III Concept
    Lasand la o parte unele comentarii rautacioase, este o idee foarte buna sa se ofere o astfel de masina. De ce? Pentru simplu motiv ca se cere. Toti marii constructori au divizii sau parteneriate cu firme care creeaza astfel de masini (le stiti probabil sub denumirea de motorhome) si sunt foarte scumpe. Cautati pe net si veti vedea ca o astfel de masina, utilata cam cat conceptul asta e peste 50 000 de euro. Sa oferi asa ceva la 15000 e ceva. In plus, avand dimensiuni mai mici, este mai practica. In sensul ca poti sa o folosesti usor oricand si in orice imprejurare si in traficul infernal din oras, poti merge fara probleme la piata sau la serviciu, iar consumul nu este foarte mare. Adica se poate preta fara probleme nu numai la vacante. :)
    19 2
  • LEE
    tu vorbesti de 10.000 de coco ca si cum ar fi banii de'o cola. Conceptul unei astfel de masini se numeste COMPROMIS. Adica daca unii nu pot sa se cace 10.000 de verizisori in fiecare dimineata isi i-au un astfel de model care impaca si capra si varza. Nu stiu cu ce te ocupi tu, my friend, dar la 20-30 de ani INCA nu-mi permit o rulota si atunci imi iau o struto-camila de genu asta. Imi pot face treburile zilnice dar pot sa ies si la iarba verde in WE si culmea pot ajunge in locatii unde o rulota nu ar face decat sa ma incurce...
    9 2
  • VAN
    cu 15000eur imi iau un SUV
    3 14
  • interesant
    Conceptul mi se pare cel putin interesant, dar ma mira ca in galeria de imagini nu apare exact cea mai importanta noutate - acel portbagaj escamotabil "deschis".
    2 1
  • Etienne
    YAV III > rulota
    Interesant conceptul, asta daca nu esti claustrofob. Spatiul pana la tavanul masinii putea fi mai mare; in fine, poate au stiut baietii aia de ce au facut-o asa. Cat despre rentabilitatea unei rulote in fata lui YAV III e o chestie discutabila. Pentru a cara rulota dupa tine ai nevoie de alta masina pentru tractare, deci alta cheltuiala; apoi consumul mai mare, aerodinamica masinii, stabilitatea sunt aspecte de care trebuie tinut cont. Dar daca esti adeptul excursiilor prelungite (una sau doua luni) , cu o familie medie, o rulota se impune. Nu e o masina pentru toti excursionistii.
    10 1
  • YAVIII
    Excelenta treaba, pe mine personal ma atrage, ma atrage nu prin frumusete, frumusete care ii cam lipseste, ci prin practica. Mi se pare excelenta pentru un tur al Europei, un tur in care sa nu fi stresat daca gasesti sau nu un loc de dormit decent si decent la pret, pur si simplu nu ai gasit , te muti in spate si somn de voie....

    Chiar daca nu este un produs frumos ca desen este un produs frumos de pus in practica.
    10 1
  • dragoscst
    Bravo roland_st la 31.08.2009 (10:37)
    Daca citesti opiniile unor imbecili la noul concept Dacia, nu te mai miri ca tara a ajuns in acest hal !!!
    7 2
  • Trebuiau sa ii zica direct SEX...ca doar e cea mai apreciata "activitate tinereasca" :d
    7 0
  • bravo
    Felicitari Dacia pentru idee.

    Succes
    9 4
  • IDEE ?
    arata cam dubios acel .....aceea......."chestie" de deasupra, nu pare sa aiba aerodinamicitate deloc; oare cat o fi consumul la 80km/h cu acel "portbagaj". Oricum nu as plati 15000 sa dorm inghesuit acolo. Un cort adevarat nu sare de 1000 euro.

    NU inteleg cui se adreseaza acest tip de MCV....poate ma ajutati voi...
    3 7
  • Dacia YAV - un concept inteligent ! bravo!
    Eu chiar sunt mandru de ce concepe Dacia... lucram cu ce avem si o facem foarte bine !
    MCV este o masina foarte spatioasa pentru clasa ei, iar la 15.000 de euro, modificarile isi merita fiecare banut !
    Pai la 12.550 euro ( cu reducere ajunge la 12150 euro in perioada asta ) este cel mai scump MCV ce poate transporta 7 pasageri...
    7 1
  • @roland_st
    Draga Roland, nici eu nu-mi permit acum o rulota, dar fa un calcul: rulota noua 8-10.000 euro ( 4 locuri + dotari super ) + masina noua ( logan ) = 15-17.000 euro.

    iar YAV 3 costa 15.000 :)
    care-i spilul pana la urma ???
    ce conditii ai in rulota si cum stai in YAV ???
    2 8
  • @lee
    Pleaca ma cu rulota ta! =)) creier de gaina, cu ce o tragi? nu trebuie sa dai banii si pe o masina cu putere suficienta?
    Asta e solutia cea mai buna de mobilitate, confort si consum
    6 2
  • @MCV
    Desteptule, ce scrie aici:

    < rulota noua 8-10.000 euro ( 4 locuri + dotari super ) + masina noua ( logan ) = 15-17.000 euro.
    > ???

    sau o luam altfel, ca voi, astia cu pitici pe creier, intelegeti mai greu :

    rulota SH + masina buna = 4000 + 11000 euro = 15.000 euro = YAV 3

    ati inteles ???

    daca pleci cu sotia si 2 copii, unde stai ???
    sau mergi cu iubita si vrei intimitate ???

    off...........
    3 8
  • ce ragalie :)))))
    2 4
  • afdawe
    toata viata ta o sa fie un sh !
    LEE esti batut in cap rau de tot ! pai cu ce tragi mah o rulota de 700-800 kg ??? cu Logan 1.4 ?! :)) masina in sine deja are 1105 kg ! Dacia YAV e 15.000 de euro. Ca sa fie mai "rentabil" cum sustii tu, la rulota de 10.000, mai poti cumpara o masina de maxim 4.999 de euro. INTREBAREA ESTE : Ce masina suficient de puternica iti poti lua la 4.999 de euro, astfel incat sa scoata performantele si consumul YAV-ului ? Si nu-mi spune un SH din germania, ca ma stric de ras! =)))))
    9 3
  • 3990 euro
    Am spus 8000-10.000.
    Gasesti un ACCORD super la 3990:

    < http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?id=120626998&__lp=24&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=2&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxPrice=5001&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=ro&pageNumber=1 >

    si lista poate continua...............off, cultura asta auto !!!
    4 9
  • asdfgv3rt
    cine crezi ca se uita la link-ul tau? iti dai prea multa importanta, pentru cineva cu un creier atat de mic si o parere de care nu tine cont nimeni... Dacia YAV este pentru oameni inteligenti.
    Adio! calatorie sprancenata cu in rulota ta trasa de accord! :))
    7 5
  • Prototaip
    Da domle mcv cu un coltar si o gramada de borsete... se justifica un pret mai mare... (nu cred):SS
    3 4
  • :))
    pfff
    cand vad niste comentari ca e bn ce au fcaut asti de la daci ma bufneste un ras poi ce au facut ma au luat un VAN si au pus un cosciug pe el si 2 perne inauntru WOW mare concept asta e pierdere de timp cine naiba ar cumpara asa ceva voi nu ganditi deloc, chiar daca ar vrea cineva un asemene model si ar lua un model stock si lar modifica dupa muschi lui Cica concept ce concept e esta ce aduce in plus un coltar o perna si un cosciug asta e concept ce e nou in chestia asta un concept este o inovatie ceva in plus
    Decat sa faca prosti din aste mai bn ar inova si ei la motoarele alea ca sunt inbatranite de timp si sa lase chestile fara rost la o parte
    Sau sa modifice si ei interiorul ala vechi de 7 ani gasit pe toate modelel dacia de la primu logan pana la stepway
    2 6
  • Pruteanu (RIP)
    @MCD
    Prietene, în ce clasă erai ultima dată când ți-ai adus aminte în ce direcție era școala? Păi, fratele meu, dacă te prinde fosta ta învățătoare că scrii și la vârsta asta așa, te belește...
    On topic
    Ideea e bună și nici măcar nu e a celor de la Dacia, așa că mai citiți, cei care dați așa tare în ei.
    5 1
  • LEE
    hai sa lamurim putin lucrurile:
    1. nu sunt impotriva ideii de rulota. Cel mai probabil cand multi dintre forumistii din zona se jucau cu "jucaria" in tarana eu dormeam intr-o astfel de "casuta". Avantajele rulotei sunt induscutabile. Dar asa cum ziceam....
    2. YAV este un COMPROMIS. Cand ai 2-3 copii (cum ziceai tu) nu nu ai nici 20 de ani si nici nu te scobesti in fiecare zi in buzunare dupa niste marunt sa cumperi copilului un iaurt pentru pranz. Masina asta este dedicata exact varstei in care ti se cam flutura de confort si tot restu. E o solutie TEMPORARA pana prinzi ceva cheag: te urci in dric dupa aia te urci pe munte si seara "te urci" pe prietena sa faci cei 2-3 plozi din discutie. Abia apoi, cand ai serviciu bine platit, si nevasta asemenea, te gandesti: frate, e vremea de o rulota si masina de tractare. Sau, daca te tin balamalele de o un MOTORHOME. Ceea ce fie vorba intre noi e alta mancare de peste.

    Pan atunci solutia optima dar nu cea mai buna este struto-camila asta. Care, poate fi folosita si la altceva decat un WE pe un munte.
    1 3
  • :))
    Nene Pruteanu

    Eu am scris comentariul al in 40 de secunde nu am stat ca dvs 5 min sa scriu si sa corectez aici se fac comentarii nu "almanahe"
    0 2
  • decat sa iei asa ceva mai bine iei o dubita arunci o saltea doua in ea si gata ai un motohome in miniatura, si iesi si mai bine ca pret, ai si loc ca lumea in ea, nu trebuie sa stai cu capul aplecat ca sa nu dai cu el de plafon
    2 2
  • @roland_st
    NU-i corect!
    Cum sa dai 15.000 euro pe un COMPROMIS, si mai tarziu cumperi rulota + masina / MOTORHOME ?

    NU vad logica !!!

    Cumperi ACUM o rulota cu 5.000 euro ( sh, in stare buna ) + masina de 10.000 euro ( noua, sh, romaneasca, straina, de care vrei tu ) si GATA, nu mai astepti ani buni, decat doar pentru un MOTORHOME.( care e peste 35-40.000 euro nou )

    Vrei sa zici ca in asa ceva faci 2-3 purandei ? Dar spatiul, ca trebuie spatiu, luminari, sampania rece, muzica de la cd-player, poate un dvd-player + TV, unde le mai pun ?
    daca sotia/iubita vrea conditii decente, ce faci ?
    lasand gluma deoparte, NU SE MERITA masina..........
    sper sa ramana la nivelul de exercitiu de imagine.

    Cum spunea mai sus < roadrunner >, cumperi o duba si-ti faci conditii super ( raman si bani )
    3 2
  • teocolumb
    pentru rautaciosi
    Fratilor daca nu va intereseaza de ce mai scrieti mesaje????? Daca sunteti porniti sa va luati masini SH si rulote SH este treaba voastra. Daca va place confortul eu va sfatuiesc sa stati la hotel va fi mult mai ieftin..... Decat sa investiti bani in fiare, impozite, asigurari, etc, mergeti cu trenul si stati la hotel, motel sau la particulari, dati-le voie celor carora le place sa mearga cu masina sa stea la cort sa merga linistiti fara sa va mai vada si auda. Despre concept ce sa spun este foarte bine venita masina. Cui nu-i place sa nu o cumpere iar cui ii place sa-si cumpere si sa faca cat mai multe drumetii.
    3 1
  • pentru prosti
    bai fratilor voi chiar nu stiti ce inseamna ala un concept? Uitati-va in dex-ul limbii romane .............cati prosti pot fi in tara asta!!!
    3 2
  • @ady
    Ce scrie in ultima fraza : < Pretul versiunii de serie, care va fi lansata la mijlocul anului viitor, va fi de circa 15.000 de euro. >

    Vrei sa spui ca anul viitor va arata mai mare, cu 4 locuri, baie, bucatarie ???

    nu cred............
    1 2
  • eu, din nou
    Vorbiti de rulote dar sunt sigur ca niciunul nu a mers cu una dupa el in concediu. Daca ati fi mers, altfel ati fi pus problema. Am avut ocazia sa conduc o masina cu rulota pentru doar 20 de km si nu am fost prea incantat. Ca sa poti "trage" dupa tine multe sute de kg iti trebuie un motor destul de puternic (sub 100 CP eu zic nici sa nu te gandesti-de mers merge, insa modul in care o face lasa de dorit). In plus este greu sa manevrezi o rulota, trebuie sa fii foarte atent la depasiri, circulatia in oras poate fi o (mare) problema (in concediu mai treci si prin orase). Hai sa zicem ca totusi iti iei rulota: trebuie sa platesti asigurarea, intretinere, taxe etc. si pentru ea. In plus e destul de voluminoasa, iti trebuie un garaj serios.
    LEE, nu am nimic cu tine, dar nu prea poti sa ma convingi ca o rulota ar fi mai rentabila. Poate un motorhome second, dar nici aia nu ma incanta prea tare (e voluminoasa, o poti folosi numai in concediu-deci o perioada foarte scurta din an etc:)
    2 0
  • De ce va bateti gura degeaba, cand cei ce vor ,cumpara ,iar cei care nu ,nu .Nu vedeti ca toti copii vor masini de sute de cai putere,dar nu pot decat sa-si asigure o moarte rapida.Tot ce-i romanesc nu e bun,dar de ce nu merg in alta parte,unde stau covrigii pe garduri?Sau poate au fost si au venit cu spinarea indoita de democratia din alte parti si acum striga de dupa garduri ca asa si pe dincolo.Cei care sunteti mai isteti si aveti idei mai bune ca cele prezentate,iesiti fratilor si le aratati ! Nu cred ca suntem un popor consumator de gunoaie aduse din vest!
    2 0
  • cristi
    .
    penibil, jenant sa numesti chestia asta concept. e o jignire adusa companiilor care chiar se ocupa si investesc si timp si bani sa produca adevarate concepte.
    0 3
  • Nu e Dacia
    Un singur lucru se pare ca nu a bagat nimeni de seama : conceptul NU este Dacia, ci HYMER. Asa ca multe din comentarii devin de prisos...
    2 0
  • solutie de nisa
    ar trebui sa comparam masina exclusiv cu motorhome -urile hymer a gasit o nisa de piata un model similar se gaseste in oferta acestor producatori la preturi duble ex vivano ,vito ,transporter etc .Si eu om insurat cu catel si cu purcel as prefera un motorhome marca burster(iveco) din anii 90 la acelasi pret dar poate altii nu au nevoie de asa mult spatiu iar o iesire scurta in natura nu necesita un comfort asa sporit precum intr-un motorhome eu cred ca masina merita banii poate daca nu ar fii suprastructura ar fii mai ieftin dar mai putin incapator
    1 0
  • daci iiii
    baietii nostrii carcotasi,,la banii astia imi iau un suv'' s.a.ce troaca de suv iti iei omule?
    ai avut vreodata masina?stii cum este sa mergi pe coclauri?
    cu loganul poti intra pe unde nu a visat si nu a calcat vreodata unul dintre voi.(de carcotasi e vorba)
    am un logan cu care ma duc la pescuit si isi face treaba foarte bine,fata de un SUV(uuuaaaahhhh)care este pretul de intretinere ptr un suv si care la logan?stiti?habar nu aveti,dar ca niste buni romani ce santeti va place sa mancati ca.....at
    1 0
  • TZENU BMW
    ha ha ha
    ce-i cu chinezaria asta cred ca astia de la DACIA nu au ce lucra la sediu lor de la bucuresti ( PARDON SEDIUL RENAULT} decat sami iau tiganie dinasta ca in poza mai bine iau un papuc 1310 si i pun io niste placi de righips si asa o fac inauntru de arata ca o vila NU STIU CAND CEI DE LA DACIA VOR FI IN STARE SA FACA UN CONCEPT FUTURIST SI INOVATOR ASA CUM FAC MAJORITATEA PRODUCATORILOR la asemenea cica 'concepte' nici nu o sa aiba publicitate buna
    1 3
  • Claudiu
    Daca e asa cum ziceti voi de ce cei de la Dacia nu au afisat nimic pe site-urile: www.dacia.ro si www.daciagroup.com ?
    Arat bine masina nu zic nu, dar nu cred ca este in proiectul celor de la DACIA asa ceva.
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    VOI NU VEDETI CA E CRIZA?CINE SE MAI RISCA SA SCOATA MASINI NOI AIUREA.?MAJORITATEA MIZEAZA PE VARIANTE ANTERIOARE MODIFICATE SAU IMBUNATATITE.
    1 0
  • super tare ideea
    1 0
  • da
    au studiat ei piata e gandita pt nemti nu pt noi
    1 0
  • NU STIU CUM ARE LOC IN EA DOUA PERSOANE SI DOUA COPII!!!!!!!!!!!!!!!??????????????!
    0 3
  • @audibest
    Nu prea esti trecut pe la scoala, nu-i asa? Aranjamentul?
    Un adult deasupra in cort, un adult si 2 copii in habitaclu.
    0 0
  • stepway
    stepway platit integral pana la 1 iulie 2010 -se plateste diferenta tva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru