OFICIAL: Ferrari a dezvaluit F430 Scuderia Spider 16M

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.11.2008
Ferrari a prezentat versiunea decapotabila a lui F430, denumita Scuderia Spider 16M.

Esential

470 Nm este valoare cuplului maxim a lui Scuderia Spider 16 M.
499 exemplare vor fi construite.
510 cai putere dezvolta motorul V8 cu care este echipat Ferrari Scuderia Spider 16 M.

Ferrari a dezvaluit versiunea decapotabila a lui F430 Scuderia. Acesta se numeste Scuderia Spider 16M si a fost lansata cu ocazia obtinerii celui de al 16-lea titlu la constructori in Formula 1.

Scuderia Spider 16M imparte motorul cu Ferrari California, si anume un V8 de 4.3 litri care dezvolta 510 cai putere la 8500 rpm. Spre deosebire de California, Scuderia Spider are motorul amplasat central. Cuplul este egal cu cel al lui California, adica 470 Nm la turatia de 5250 rpm. Emisiile de CO2 se inregistreaza la valoarea de 360 grame/ km iar consumul anuntat este de 15.7 litri la 100 km parcursi, ambele valori fiind inregistrate in ciclu mixt.

Noua decapotabila Ferrari beneficiaza de o transmisie cu sase trepte cu dublu ambreiaj si diferential E-diff. Astfel Scuderia Spider 16M accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde si poate atinge o viteza maxima de 315 km/h. Cutia de viteze cu tehnologie din F1 va fi disponibila si pentru Ferrari California.

Transmisia are cinci setari care pot fi schimbate de pe volan, in afara de comutatorul pentru sistemele de control ale tractiunii si stabilitatii, denumite CST si F1-Trac.

Ferrari va construi 499 exemplare ale modelului Scuderia Spider 16M.  In comparatie cu F430, Scuderia Spider 16M cantareste cu 80 kg mai putin, datorita acoperisului hardtop.

Via | WorldCarFans

  

Taguri: F430, Ferrari, inventie

Comentarii (11)

  • NeoGalaxy
    Salve
    Vreau si eu sa va rog ceva. Se poate ca pozele postate aici de dvs sa fie la o rezolutie cat mai mare si sa fie posibil sa le salvam. Degeaba le postati daca nu le si putem salva. Multumesc anticipat, Neo!
    0 0
  • LIFEPHORM
    Poze
    Neo: Se pot salva pozele cu un mic artificiu tehnic :)
    0 0
  • impresionanta masina
    ferrari... si ai zis tot. e foarte tare
    0 0
  • Claudiu H
    Buton de start pe volan
    Se pare ca exista cretini chiar si la nivelul asta, unde totul ar trebui sa fie aproape de perfectiune.
    De ce ai pune butonul de pornit motorul pe volan???
    Pe volan pui in principiu butoane pe care le folosesti in timp ce conduci. Mai ramanea loc si pentru un buton de deschis capota ...
    0 0
  • Greu cu detaliile
    In caz ca mari jurnalisti auto ce sunteti nu stiti sa cititi prea bine, va spun eu, nu se numeste F430 Scuderia ci 430 Scuderia, fara F.
    0 0
  • ha ...
    ce e nou aici ? au schimbat uleiul si e un model nou ? sau nu inteleg ... multe ferrari seamana intre ele ... cat despre interior, un volan si ceasurile de bord ... restul gol. Nu cred ca are muzica ... e mult mai fain un S550 ;) ;)
    0 0
  • @ de eu
    mah ferrari nu este pentru orice lichea care are ceva mai multi bani pentru o masina!!!
    dak aveai ceva habar din domeniul auto nu mai comentai aiurea!
    esti exact ca cei ce aduc vorba de logan pe oriunde!!
    masina e dementiala la fel ca si varianta de baza a lui f 430
    0 0
  • Astea trebuie dati an judecata au copiat leit dupa logan dar parca seamana cu sandero nu? voi ce credeti seamana nu :)))))
    0 0
  • daca am avea si noi locuri de mers cu asa masini..nu neaparat pe strada...ci un loc amenajat in care sa conduci...sa testezi...ce stiu eu.
    sau sunt.
    pilotaj se face undeva???
    ferrari vb de la sine..comentariile de pe acest site par inutile.
    nu sunt fan ferrari...prefer ceva de zi cu zi.
    0 0
  • Averac
    se pot salva
    imediat dupa ce ati schimbat pe imaginea care o doriti trebuie sa dati click dreapta in centrul imaginii inainte sa apara sagetile de "next" "previous".

    cu placere
    0 0
  • bbbobbbo
    drag&drop
    cel putin in firefox le salvezi cu drag&drop, that easy :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru