OFICIAL: General Motors este interesat să cumpere Lotus

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.01.2012
Pentru a putea duce la bun sfârşit planurile sale de extindere a gamei, Lotus are nevoie de un capital puternic. Dacă Proton nu îl va putea oferi, compania britanică ar putea ajunge sub patronajul unui mare grup auto mondial.

Noul an ar putea aduce modificări importante pentru Lotus. Constructorul britanic este pe punctul de a se despărţi de patronii săi, malaezienii de la Proton, care intenţionează să vândă compania britanică unui grup auto cu o mai mare putere economică, gata să susţină planurile de expansiune ale echipei lui Dany Bahar.

"Vânzarea companiei ar fi o mutare logică având în vedere proiectele pe termen lung. În prezent există puţine opţiuni clare. Proton ar putea ţine Lotus sau l-ar putea vinde, în speranţa că îşi va putea recupera investiţia. Această atitudine ar fi de înţeles, având în vedere că Lotus ar putea trezi interesul unor grupuri extrem de mari, capabile să susţină planul de dezvoltare pe următorii ani", a declarat Dany Bahar, CEO-ul Lotus.

Oficialul britanicilor susţine şi că Lotus vinde anual 2700 de maşini, reuşind până în prezent să îşi atingă orice ţintă fixată. "Nu e de mirare că orice vizită a managerilor Proton a fost una de rutină, fără surprize neplăcute", a mai declarat Bahar.

Declaraţia fostului director Ferrari, a fost privită cu ochi buni de cei de la Proton, care i-au şi extins contractul cu Lotus până în 2015.

Bahar se dovedeşte o alegere bună pentru constructorul din Hethel, fiind un susţinător înfocat al viitoarei direcţii către care se îndreaptă modelele gamei.

Astăzi, scenariul a devenit din ce în ce mai real. Oficialii malaezieni au făcut public, într-un comunicat oficial de presă, că General Motors este interesat de preluarea unui pachet de acţiuni în cadrul Lotus. "Consiliul director doreşte să informeze publicul că discuţiile cu GM sunt într-un stadiu preliminar ceea ce înseamnă că nu putem oferi nici un detaliu definitiv privind viitorul apropiat", se arată în comunicatul emis de Proton.

via | autocar

Comentarii (12)

  • Oare intentioneaza sa-i aduca in prag de faliment si p'astia?
    17 9
  • Interesant,colosul vrea mai mult...
    10 3
  • rusine
    dupa ce ingropi marci legendare ca Pontiac,incepi sa faci achizitii ...
    13 6
  • @denon
    Pontiac, Oldsmobile, Saturn, Hummer, Saab
    7 4
  • Tendinta GM devine din ce in ce mai clara...
    De ce vrea sa-i cumpere GM? Sa faca din ei la fel cum au facut si cu Saab de curand? In prezent GM (Gangster Motors) nu se mai pot numi creatori de masini. Ei sunt demolatori de masini si doar creatori de vanzari en-gros cu pretentii de masini!
    8 7
  • Au inceput sa sara in sus saabistii. Mi-e mila de voi,copii!!!!
    Ca va place sau nu,GM e cel mai mare concern auto si ei fac legea in aceasta industrie!
    10 5
  • Ce se mai agita saabistii :))))))))) Mi-e mila de voi,copii!
    Ca va place sau nu,GM e cel mai mare concern auto si ei fac legea in aceasta industrie!

    Condoleante pt Saab! :))))))))))))
    8 3
  • Vasile Tutuliga
    Cum se vorbeste de GM imediat apar fanii retarzi de la SAAB hahhahaha
    2 1
  • la fel ca si Blue Air?
    tind sa cred ca este strict o investitie pe durata scurta (cativa anu, nu zeci de ani), o cumpara, o dezvolta putin , sa vand cel putin triplu (si au posibilitatea asta) si dupa o vand de cateva ori mai mult in decars de 4-5 ani maxim.
    0 1
  • ma bucur ca am inceput sa contam tot mai mult!
    Tre sa recunosc ca a fost o mica surpriza pt mine sa aud termenul de "saab-isti'! e o dovada a faptului ca suntem mai multi si mai isteti decat ma asteptam, ceea ce nu face decat sa ma bucure. La fel de mult ma bucura si frustrarile mascate ale individului care a mai si postat de 2 ori consecutiv, probabil in speranta de a fi bagat in seama! :))
    2 2
  • Titulul corect este "... sa reachizitioneze Lotus".

    A fost nu cu mult timp in urma a lui GM
    2 0
  • @Thor
    Corect,cine stie cunoaste: Lotus Omega ..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru