OFICIAL: Honda revine în Dakar în 2013

de Mircea Meșter
Miercuri, 03.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a prezentat ieri la Koln motocicleta pe care echipa de cinci rideri pregătita de constructorul japonez va încerca să o ducă pe prima poziţie a podiumului în Dakar 2013. Honda a participat ultima dată în Dakar în 1989.

Esential 5 victorii are Honda în Raliul Dakar: 1982, 1986, 1987, 1988 şi 1989.
1981 este anul în care a debutat Honda în cunoscuta competiţie de rally-raid.
Honda revine în 2013 în Raliul Dakar. Constructorul japonez a prezentat ieri, în cadrul ediţiei din acest an a Târgului Moto-Scooter-Velo din Koln, motocicleta care va concura în următoarea ediţie a celui mai cunoscut rally-raid din lume. Se numeşte CRF450 Rally, are la bază modelul de enduro CRF450X, dar vine cu o serie de modificări tehnice interesante care îi îmbunătăţesc durabilitatea şi eficienţa. Printre acestea se numără un nou sistem de injecţie (PGM-FI).

Echipa Honda din cadrul Dakar 2013 va fi compusă din cinci rideri cunoscuţi în domeniu. Este vorba de Johnny Campbell (SUA), Helder Rodrigues (Portugalia), Felipe Zanol (Brazilia), Sam Sunderland (Marea Britanie) şi Javier Pizzolito (Argentina). Motocicleta de competiţie se află deocamdată în faza de teste în Japonia, prima competiţie la care urmează să participe fiind Raliul Marocului, care va lua startul în 14 octombrie. 

Honda este unul dintre numele care au dominat primele ediţii ale Raliului Dakar (pe atunci Paris-Dakar). Constructorul nipon a semnat nouă participări consecutive între 1981 şi 1989 în cea mai dură competiţie motorizată din lume, câştigând în 1982 şi de patru ori consecutiv între 1986 şi 1989.

În 2013, Raliul Dakar va avea loc în ianuarie în Peru şi Argentina, iar Honda va avea de înfruntat în principal KTM, compania austriacă fiind câştigătoarea ultimelor 11 ediţii la categoria moto în Dakar.

via Honda

Comentarii (1)

  • Asta e foarte bine! La fel de bine ar fi daca marcile japoneze ar reveni in Dakar si cu masini. Nu s-ar mai lauda nemtii cu o suprematii pe care o detin pentru ca se bat intre ei naeavand concurenta.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru