OFICIAL: Hummer va fi cumparat de Sichuan Tengzhong

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Asa cum probabil multi au anticipat, o companie chineza este misteriosul cumparator interesat de Hummer. Firma asiatica nu este una foarte populara si nici nu activeaza pe piata automobilelor.

Dupa ce ieri v-am anuntat oficial ca General Motors a reusit sa gaseasca un cumparator anonim pentru Hummer, revenim astazi cu detalii complete despre misterioasa companie. Asa cum multi anticipau, mai in gluma mai in serios, cumparatorul Hummer este un constructor chinez.

Nu foarte popular pe continentul european sau american, Sichuan Tengzhong Industry Machinery are meritul de a fi reusit sa cumpere una dintre cele mai importante divizii GM. Localizata in provincia chineza Sichuan, compania devenita celebra peste noapte, este una privata, recunoscuta pe piata locala in domeniul constructiilor de drumuri, cladiri si echipamente industriale.

Yang Yi, presedintele Tengzhong, a declarat ca "brandul Hummer este sinonim cu aventura, libertate si exaltare. Aceasta mostenire va fi continuata prin investitii serioase, care ii vor permite constructorului sa inoveze si sa creasca in continuare sub o noua conducere. Vom investi in cercetare si dezvoltare pentru a permite celor de la Hummer sa indeplineasca cerintele pietei, orientate catre vehicule cu un consum eficient", a incheiat Yang.

La randul sau, James Taylor, presedintele Hummer, a declarat ca "multumita investitiei si suportului asigurat de Tengzhong, compania americana va reusi sa isi atinga tintele in urmatorii ani.

Succesul acestei tranzactii va asigura 3000 de locuri de munca in Statele Unite si va permite desfasurarea unei expansiuni globale".

via | CarScoop

Comentarii (6)

  • OK!
    v-am zis de ieri :)
    5 1
  • Super OK
    Era clar ca ei vor cumpara, imediat astea cumpara tot ... :)
    5 0
  • banii vorbesc
    daca mi-ar fi zis cineva asta cu vreo cativa ani in urma as fi zis ca e nebun
    4 0
  • Felicitari
    Felicitari chinezilor pt noua achizitie sper sa scota un HUMMER adevarat in anii ce vor urma nu H3 .... un H1 veritabil
    2 0
  • slabe sanse pentru un H1 veritabil.... Cred ca Hummerul este singura masina care e menita sa fie mare, bruta si puternica, lucru care probabil se va pierde avand in vedere dorinta de eficientizare a gamei si propulsoarelor. Va fi inca un SUV pe sosele....
    3 0
  • Chinezii
    Se pare ca tendinta inceputa de japonezi in 1980 prin investitii in Statele Unite este preluata de chinezi. Diferenta este ca japonezii nu au investit in firmele americane de automobile.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru