Oficial: Hyundai Genesis, limuzina de 30.000 $

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.01.2008
Hyundai vrea sa dea lovitura cu un model care aduce toate dotarile modelelor de lux dar costa jumatate din pretul acestora.

Esential

368 de cai putere va avea cel mai puternic motor al lui Hyundai Genesis, V8-ul de 4.6 litri.
30.000 de dolari va fi pretul de start al modelului coreean.

Hyundai a publicat in sfarsit primele fotografii oficiale ale limuzinei de lux Genesis. Cea mai buna descriere a modelului o face chiar constructorul coreean in comunicatul de presa: lux de 60.000 de dolari la un pret de doar 30.000 $.

Genesis are tractiune posterioara si vine in serie cu elemente de confort si cu dotari demne de un model aflat pe o scara superioara din punctul de vedere al pretului. Printre acestea: tetierele active, sistemul de control al stabilitatii, 8 airbag-uri, scaune incalzite, faruri adaptive, navigatie, radio prin satelit si nu numai. In plus, spatiul oferit de genesis este mai larg decat cel al Seriei 7 sau a lui E-Klasse si, optional, poate fi comandat imbracat in piele.

Trebuie insa sa recunoastem ca exteriorul imprumuta ideea de design a modelelor de lux Mercedes. Cel putin in partea frontala, unde barele grilei rasucite sunt singurele elemente care determina o imagine diferita decat cea a modelelor germane. Acesta imagine este intarita mai ales de lipsa clasicului logo Hyundai pe grila.

Daca aveati impresia ca pretul reflecta performantele, v-ati inselat. Hyundai genesis se va descurca foarte bine cu arsenalul tehnic din dotare, doritorii avand la dispozitie trei motorizari: doua V6 de 3.3 litri si 3.8 litri si un V8 de 4.6 litri. Ultimul motor va scoate 368 de cai si 440 Nm iar peformantele nu se lasa asteptate: sub 6 secunde pentru 0-100 km/h.

"Desi Genesis va concura ca pret cu Chrysler 300C, reperele noastre au fost Mercedes E-Klasse, Infiniti M si Lexus GS", recunoaste John Krafcik, vicepresedinte al diviziei nord-americane Hyundai.

Genesis va debuta oficial la Detroit si, conform declaratiilor oficialilor coreeni, va fi disponibil mai tarziu si in versiune coupe.

Taguri: Genesis, Hyundai

Comentarii (10)

  • primus
    concurenta pentru sonata si grandeur?
    pai un Hyundai Sonata bine dotat ajunge la 26.000 € si un Grandeur la 35.000 € - acel Grandeur are motor de 3.3. In $ ar insemna 50.000. Eu ma declar confuz; isi fac singuri concurenta?...
    0 0
  • INTERESANT
    Interesanta faza... Suna f tentant, poate o sa depaseasca succesul noului Santa Fe...
    0 0
  • belea
    0 0
  • acum ceva timp se scria ca viitoarele modele Hyundai vor avea denumiri de genul: i10, i30; Genesis nu prea e acolo. Cat despre concurenta cu ei insisi, intai au scos i30 peste Accent, acum Genesis peste Grandeur. Dar cred ca noile modele vin sa le inlocuiasca pe cele vechi.
    0 0
  • Freeman
    Atentie!
    30.000 $ e in SUA! Daca mergi in Romania sa-l cumperi e sigur 40-50.000 de $...ca deh...romanul are bani!
    0 0
  • Pilgrim
    Inlocuitor
    Pai.. poate scoate Grandeur-ul si il inlocuieste cu asta
    0 0
  • arata bine la exterior
    imi place cum arat la exterior.. parca trage putin cu clasa S dar.. e ok.. motorul de 4.6l cred k e ideal pt ea.. din poze cred k isi merita banii.. acum ramane de vazut cum se comporta pe strada.. ce fel se comporta sasiul..
    0 0
  • catalin
    copie
    au copiat bine la exterior de la germani , mai ales de la BMW SERIA 5 , dupa doua nari in fatza si ai un BMW :)
    0 0
  • super
    taceti din gura babelor! fiabila sa fie ca la pretul asta va sparge piata.bravo! nu o fi merc sau bmw dar .... bravo!
    0 0
  • accindent
    daca ar face si diesel de 2.0l cumpar si eu
    nu de alta dar opresc prea des la peco si nu vreau sa o tin in fata porti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru