Salonul Auto de la Geneva 2017

OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului

Publicat Miercuri, 22.02.2017
de Bogdan Mirică
Comenteaza 6
OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului - Poza 1
OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului - Poza 2
OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului - Poza 3
OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului - Poza 4
OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului - Poza 5
OFICIAL: Hyundai i30 Wagon este unul dintre cele mai încăpătoare break-uri compacte ale momentului - Poza 6
Hyundai a dezvăluit oficial primele imagini ale noului i30 Wagon, varianta break a compactei ajunse și pe piața din România. Noul i30 Wagon promite un portbagaj extrem de generos.

După o imagine de tip teaser care dezvăluia doar linia profilului, Hyundai a dezvăluit complet noul i30 Wagon, premiera sa pentru ediția de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva.

Modelul se vrea a fi una dintre cele mai practice alternative din gama compactă, oferind unul dintre cele mai încăpătoare portbagaje din segment. Potrivit comunicatului oficial, i30 Wagon are o capacitate de 602 litri în condiții normale de stocare. Dacă se rabatează bancheta spate, spațiul crește la 1650 de litri.

Dezvoltat în Germania și produs la uzina Hyundai-Kia din Slovacia, noul i30 Wagon oferă un ampatament de 2650 de mm, adică suficient pentru a transporta cinci adulți.

Designul interior este preluat de la fratele hatchback, ca de altfel și lista de tehnologii, care va include încărcare fără fir pentru telefoanele mobile, faruri full LED, un ecran multimedia de 8 inch, suport Apple CarPlay și Android Auto.

Esential 602 litri este capacitatea portbagajului noului Hyundai i30 Wagon.
Lista sistemelor de siguranță este și ea destul de lungă și include asistent pentru păstrarea benzii de mers, frânare automată de urgență, pilot automat adaptiv, monitorizarea ungiului mort, avertizare la ieșirea cu spatele dintr-o parcare și un asistent pentru faza lungă.

Gama de motorizări va fi similară cu cea a fratelui hatchback și va include un propulsor turbo de un litru, capabil să dezvolte 120 de cai putere.

Va exista și unitatea turbo de 1.4 litri și 140 de cai putere. Cei care preferă dieselul vor putea alege între versiunile de putere ale CRDI-ului de 1.6 litri: 95, 110 și 136 de cai putere.

Noul Hyundai i30 Wagon va debuta la Geneva și va ajunge pe străzile din Europa chiar în primăvara acestui an. Toamna va fi rezervată însă versiunii de performanță i30 N, anticipată deja de mai multe imagini și filme teaser.


Comentarii (6)

  • Sexy si practica. Love it!
    7 5
  • nu sunt multe breakuri compacte care sa si arate bine...i30 ul asta e un exemplu ca se poate.
    9 2
  • Mda. Stiam de mult ca toate brandurile si-au pierdut identitatea si ca nu mai exista unicitate in industria auto. Insa Huyndai copiaza design de cativa ani la marele greu (vezi i30, copie Auris, i40 - copie Passat cc, etc..). Numai ca au interior de obor, cu luminite colorate peste tot :):)
    Acum vine o copie de la Ford, cu care se lauda Hyundai. Adica, ia uitati ce am reusit sa copiem de data asta! Arata bine nu? :):):)
    16 14
  • De acord cu @Andy si @mog - i30-ul break are o linie mult mai placuta decit hatch-ul, datorita alungirii consolei spate cu 24,5 cm si implicit 'mascarea' compensatorie a consolei fatza cam lungi.

    @ABC: Achtung - Auris a fost lansata DUPA i30-ul pomenit de tine, asa ca nu stiu cine pe cine a copiat... ;-)
    Asta nu inseamna ca i30-ul ultim nu mi-ar mai parea un A3 pentru cei cu portofel mai subtire, conceput oricum tot de Peter Schreyer - imagine de care break-ul se indeparteaza un pic, chiar daca aduce cu A-Klasse CLA Shooting Brake la conturul ferestrelor laterale.
    6 2
  • @ABC
    N-ai cum sa mai fii unic din moment ce la 2 ani apare un alt model sau o '' noua colectie'' cum e la incaltaminte :)
    INTR-adever hyundai se inspira destul de mult de la europeni dar le si iese treaba, si se vede in vanazari care sunt de la an la an mai mari.
    Si sa nu uitam ca preturile inca sunt destul de mici si fiabilitatea inca buna; pe viitor sunt curios cum vor evolua lucrurile!
    3 1
  • la cat au ajuns de mari, la varsta lor ar fi bine sa nu mai traga cu ochiul la colegi si sa copieze :))))))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru