OFICIAL: Imagini şi informaţii ale revoluţionarului Morgan Eva GT

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.08.2010
Morgan a dezvăluit la Peeble Beach conceptul Eva GT, un gran turismo cu patru locuri, care a impresionat publicul prezent. Modelul vine cu caroserie din aluminiu şi motor BMW.

Esential

302 cai putere dezvoltă motorul instalat pe Morgan Eva GT.
4.5 secunde îi sunt necesare noului Morgan Gt pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h.
5.8 litri/100 de km este consumul mediu anunţat de Morgan pentru Eva GT.

Aşa cum a promis, Morgan a fost vedeta concursului de eleganţă de la Peeble Beach, desfăşurat weekendul acesta. Constructorul britanic de nişă a captat atenţia întregului public, odată cu dezvăluirea conceptului Eva GT, o nouă dimensiune a filosofiei de design retro şi a principiilor care guvernează brandul de dincolo de Canalul Mânecii.

Văzut ca primul model cu patru locuri şi portbagaj impresionant, creat de Morgan, Eva GT păstrează şasiul regăsit pe Aeromax Supersports şi adoptă o caroserie din aluminiu, alcătuită din panouri similare cu cele folosite în industria aviatică.

Charles Morgan, omul care conduce destinele companiei, a declarat "că modelul a fost conceput pentru a putea servi nevoilor zilnice de transport ale unei familii, dar şi pentru a fi un Gran Turismo pur. Locurile din spate vo fi destul de potrivite pentru copii sau pentru adulţi ceva mai scunzi. Pentru cei cu o înălţime peste medie, folosirea banchetei spate poate fi doar ocazională."

Comparativ cu actualul Aeromax, noul Eva GT este mai lung cu jumătate de metru, măsurând în total 4.7 metri lungime, 1.8 metri lăţime şi 1.2 metri înălţime.

Pentru a putea pune în mişcare cum se cuvine noul gran turismo, Morgan a apelat la BMW, de unde a împrumutat motorul cu şase cilindri în linie, injecţie directă, 3.0 litri şi 302 cai putere. Propulsorul poate fi exploatat cu ajutorul unei cutii manuale cu şase rapoarte sau cu ajutorul unei transmisii ZF, de asemenea cu şase trepte.

Deşi nu sunt atât de generoase pe cât s-ar fi aşteptat unii, resursele se pot dovedi mai mult decât suficiente atunci când vorbim despre un model care cântăreşte doar 1250 de kilograme. În aceste condiţii, Eva GT promite o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în fix 4.5 secunde şi o viteză maximă de 273 km/h. Cu toate acestea, consumul mediu nu va depăşi 5.8 litri iar emisiile se vor opri la doar 200 de g/km, suficient pentru a supune motorul viitoarelor norme Euro 6.

Chiar dacă adoptă un look retro, Morgan GT vine cu sisteme de siguranţă ca ABS, ESP, airbaguri inteligente, dar şi cu dotări ca faruri xenon, navigaţie prin satelit.

Morgan nu a publicat momentan preţul de pornire pentru Eva GT, acesta urmând să fie stabilit în funcţie de cerere.

Lista de comenzi a fost deja deschisă, primele livrări ale versiunii de serie fiind programate pentru începutul lui 2012.

via | autocar

Comentarii (8)

  • poate ca ei ar fi vrut acel V8 de 4.4 de la BMW ... si poate BMW nu ;)
    1 1
  • flexusz28
    Mi se pare o masina foarte interesanta si practica. Atractiva vizual, comfortabila, suficient spatiu interior pentru cineva tanar care nu face naveta cu bunicii in spate.

    Putere suficienta, usoara deci si economica, daca vine si cu pret in zona 50.000 euro rupe norma :)
    4 1
  • designul furat de la Bugatti lasa de dorit...
    3 16
  • anuctza
    mult prea frumoasa, dar sigur nu va costa doar 50.000
    5 0
  • @bozzo26
    Ce parte a masinii seamana cu Bugatti? Poate ti se pare grila radiatorului, dar decat ti se pare, deoarece este o grila caracteristica Morgan.
    15 1
  • caroseria in 2 culori si linia centrala de pe plafon care se prelungeste pe luneta sunt de inspiratie Bugatti !
    1 16
  • fratilor daca masinuta asta avea pe grila radiator steaua in3 colturi era lejer peste 300 000 euroci...asta ...asa ca sa vezi pana unde poate duce bunul simt sau ...lipsa.
    4 0
  • 1. caroseria in doua culori nu este apanajul exlusiv bugati
    2. linia centrala de pe plafon este tipica masinilor anilor 30-40-etc

    putina istorie automobislistica nu strica
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru