OFICIAL: Indienii de la Mahindra vor cumpăra SsangYong

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.08.2010
Mahindra face primii paşi către preluarea constructorului SsangYong. Indienii şi coreenii au semnat astăzi o înţelegere preliminară, care va fi mai apoi urmată de o ofertă concretă.

Esential

2 miliarde de dolari promite să investească Mahindra în următorii trei ani în SsangYong.

După ce Renault-Nissan s-a retras din cursa pentru preluarea SsangYong, acceptarea celor de la Mahindra ca viitori proprietari era anunţată ca sigură de presa internaţională. Speculaţiile se confirmă astăzi, preşedintele grupului indian, Pawan Goenka anunţând oficial înţelegerea preliminară, semnată între cele două părţi.

Momentan, indienii şi coreenii lucrează la ratificarea acordului, urmând ca mai apoi Mahindra să vină cu o ofertă concretă de achiziţie a pachetului de acţiuni. Cele două companii vor colabora în viitor şi vor folosi o tehnologie comună.

Mai mult decât atât, Mahindra va ajuta constructorul coreean să dezvolte noi produse competitive şi să îşi modernizeze linia de asamblare. De cealaltă parte, SsangYong îi va ajuta pe indieni să pună bazele unui brand puternic specializat în producţia SUV-urilor.

Pentru a putea prelua frâiele constructorului coreean, Mahindra trebuie să ofere cel puţin 340 de milioane de dolari, suma la care a fost evaluată compania.

Mahindra a plusat cu câteva milioane bune şi a promis că va investi în total 2 miliarde de dolari în următorii trei ani, pentru dezvoltarea produselor, extinderea uzinelor şi cumpărarea unui pachet majoritar în cadrul SsangYong.

SsangYong îşi revine după un faliment în care a fost aruncat după eşecul managerial al fostului proprietar, conglomeratul chinez SAIC, proprietar din 2004. Chinezii au fost criticaţi pentru faptul că nu au investit suficient în linia de produse.

via | blomberg

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Foarte tare, deci dau 340 milioane pe companie dar... le trebuie mai mult pentru pachetul de actiuni. Deci ce exact cumpara? Cladirile? Sau SsangYong este un grup mult mai mare si acuma preiau doar sectorul de SUV?

    Asa ca fapt divers baietii de la SsangY au si cateva modele destul de bune de SUV-uri dar lipsa banilor se pare ca i-a tinut rau de tot in loc.
    2 0
  • demonel
    a condus cineva un ssang yong? sunt bune de ceva (chiar sunt curios) ? cred ca am idei preconcepute dar nu consider masinile indiene si chinezesti (facute la ei acolo, nu volvo sau pe unde mai sunt actionari) ca sunt demne de luat in seama. pe bune acuma, pot indienii/chinezii sa vina cu un plus la capitolul masini (nu financiar)?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru