OFICIAL: Kia Soul vine la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.09.2008
Kia a prezentat astazi primele fotografii cu versiunea de serie a modelului Soul, asteptat sa fie lansat la Paris.

Esential

126 de cai putere scoate motorul diesel al lui Kia Soul. Aceeasi putere este dezvoltata si de ptopulsorul pe benzina.

Singurul reprezentant Kia in segmentul modelelor de oras, Picanto, va avea din aceasta toamna un frate mai mare. Este vorba de monovolumul de clasa mini Soul, un model cu design interesant al carui scop este bazat atat pe elementul practic, cat si pe cel estetic. Noul model va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, care va incepe peste exact o luna, urmand ca comercializarea pe pietele europene sa inceapa in primavara anul viitor.

Kia Soul este gata sa se bata cu Suzuki Splash, Opel Agila si Chevrolet Spark intr-o clasa care combina fericit spatiul interior cu dimensiunile exterioare reduse. Soul vine insa cu ceva in plus: o forma excentrica.

"Kia Soul este un crossover urban care impacheteaza designul chic, ideile libere si spatiul interior enorm si care este destinat locuitorilor oraselor cu viata tumultuoasa", spune despre Soul Paul Philpott, managerul Kia UK.

Printre caracteristicile de baza ale modelului se numara tractiunea pe fata, acoperisul inalt si ampatamentul lung. Normal, spatiul interior face parte din oferta, Kia sustinand chiar ca pasagerii vor avea la dispozitie spatii mai generoase decat cele oferite de modelele de segment superior.

Mai mult, inaltimea este de 1610 milimetri iar baza parbrizului pleaca de la un nivel aflat cu 135 de milimetri mai sus decat intr-un model compact.

Conform fisei tehnice, Kia Soul va dispune la debut de doua propulsoare, unul diesel si celalalt pe benzina. Ambele dezvolta 126 de cai putere, diferenta fiind facuta de cuplul superior pentru varianta pe motorina (255 Nm/2000 rpm fata de 156 Nm/4200 rpm in cazul motorului pe benzina).

via | Newspress

Taguri: Kia, Soul

Comentarii (1)

  • Blaa...
    spark
    exact cu chevrolet spark o sa se bata...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru