Oficial: Lexus a dezvaluit hibridul HS 250h

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 11.01.2009
Lexus a dezvaluit astazi la Detroit un nou model in gama sa, hibridul HS 250h, care imprumuta tehnologie de la Toyota.

Esential

187 de cai putere dezvolta motorul de 2.4 litri instalat pe Lexus HS 250h.

Asa cum anticipam si in aceasta dimineata, Lexus a pregatit pentru Salonul Auto de la Detroit o adevarata ofensiva ecologica. Dupa Toyota FT-EV si noua generatie Prius, constructorul japonez a dezvaluit astazi primul hibrid dedicat brandului Lexus: HS 250h.

Pentru a reduce costurile si pentru a identifica mai bine noul model in interiorul grupului, Toyota a dat nastere unei copii ecologice a modelului Avensis, dezvaluit anul trecut. Cele doua modele se aseamana in termeni de design, au tractiune fata si dimensiuni similare. In plus, ampatamentul masoara in ambele cazuri 2700 de mm iar volanul este identic.

Mai mare si mai inalt decat actualul IS, noul HS 250h se pozitioneaza intre sedanul sportiv amintit mai devreme si fratele sau mai mare ES.

Cum era si normal, puterea transmisa puntii fata provine de la sistemul Toyota Hybrid Synergy Drive conectat la un motor cu patru cilindri de 2.4 litri capabil sa dezvolte 187 de cai putere. Trenul de rulare hibrid este completat de o transmisie CVT.

In comunicatul oficial emis astazi, Lexus anunta ca noul HS 250h va fi mai eficient cu 30% decat orice alt model cu emisii si consum scazute din gama sa. Divizia de lux a celor de la Toyota va introduce noul HS mai intai pe piata americana, cel mai probabil in vara acestui an.

Taguri: Lexus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru