Oficial: masinile albe sunt cele mai vandute in lume

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 05.12.2007
Un studiu DuPont arata ca masinile albe detin 62% din piata. Urmeaza argintiul, care tocmai a pierdut suprematia.

Esential

62% dintre masinile vandute in lume in 2007 sunt de culoare alba.

DuPont, unul dintre liderii mondiali in domeniul chimicalelor si compania detinatoare a drepturilor de utilizare a materialelor Teflon, Lycra, Kevlar si Nylon, a publicat un raport interesant prin care aflam ca cea mai utilizata culoare pentru masini la nivel mondial este albul. DuPont afirma ca nu mai putin de 62% dintre masinile vandute in ultima jumatate de an au culoarea alba sau alb-perlat. Nuanta detronata de pe prima pozitie este argintiul.

Tarile care au contribuit cel mai mult la pozitia finala a nuantei albe sunt Mexic si Japonia, unde argintiul s-a clasat la jumatate din exemplarele albe vandute. Studiul DuPont se desfasoara la nivel mondial, fiind al 55-lea an in care compania americana publica o analiza a pietei din punctul de vedere al nuantelor preferate de cumparatori.

"Nu suntem surprinsi sa vedem albul pe prima pozitie in acest top. Industria auto urmeaza trendul din domeniul mobilei, al modei si al produselor de consum, unde albul detine suprematia in ultima perioada", a concluzionat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone Color si autoarea unei carti cunoscute in domeniu: Color: Messages and Meanings.

Comentarii (8)

  • Nu si in Europa
    Am cautat pe net mai multe detalii despre studiu si albul e preponderent doar in America si Japonia. In Europa insa negrul e insa rege, urmat indeaproape de argintiu.
    0 0
  • da, in romania albe is doar taxiurile!
    hahaha!
    0 0
  • Mircea
    Atentie la ortografie!
    Nu am nimic cu voi si nu considerati intervenita mea drept o ofensa dar cititi si voi articolele inainte sa l-e publicati
    0 0
  • Nedumerire
    Mircea , "sa le publicati" asa se scrie corect !
    0 0
  • balarie
    interesanta stire...daca nu stiam asta nu dormeam linistit noaptea..ma duc sa imi vopsesc masina alba sa fiu si eu la moda...
    0 0
  • @ www
    poate salvarile, taxiurile sunt mai spre galben asa ;)
    0 0
  • cititi cu atentie
    "DuPont afirma ca nu mai putin de 62% dintre masinile vandute in ultima jumatate de an au culoarea alba" dar "DuPont, unul dintre liderii mondiali" (ash vrea sa accentuez 'unul') nu inseamna singurul, chiar daca e mare.
    Si "Tarile care au contribuit cel mai mult la pozitia finala a nuantei albe sunt Mexic si Japonia". Pai aia chiar au nevoie de alb, ca chinezii (ca chi.. hmmm :P ) au nevoie de alb pt ca ei sunt galbejiti si dak ar lua alta culoare i-ar face sa para si mai decolorati, iar mexicanii au nevoie de alb ca sa luceasca, ca la ei nu prea se vede mare lucru de la atata praf :P - joke, presupun ca si-au dat seama ca culorile inchise absorb caldura si la ei e oricum "caldutz" tot timpul anului asha ca isi iau alb ca e mai racoros.

    P.S. Stiu ca am facut cacofonii...
    0 0
  • uitasem ceva
    am uitat sa spun culoarea predominantas in Romania: maro-murdar adica noroi.
    In general masinie noastre au 2-3 culori: maro pana pe la mijloc, culoarea originala in continuare si deasupra, si la unii mai este un amestec de gainatz cu gunoaie de la locatarii din blocu langa care ai parcat, culoare aparuta in parcarile foarte bine amenajate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru