OFICIAL: Mercedes SL, facelift pentru Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.01.2008
Mercedes a publicat primul set de fotografii si informatii oficiale ale facelift-ului operat pe modelul sportiv SL.

Esential

612 cai putere dezvolta propulsorul care echipeaza versiunea SL65 AMG.
15.1 litri consuma in medie versiunea de top a modelului SL Facelift.
4.7 secunde ii sunt necesare versiunii SL63 AMG sa sprinteze 0-100 de km/h.

Mercedes a dezvaluit astazi supriza pe care o pregatea cu mare atentie pentru Salonul Auto de la Geneva, din luna martie a acestui an. Este vorba de faceliftul modelului SL care vine sa contrazica toate asteptarile specialistilor, in materie de design si motorizari.

 Partea frontala a capatat un look total nou multumita farurilor redesenate si a grilei fata mult simplificata. Designul reimprospatat este subliniat si de spoilerul spate, deflectorul care include cele doua tevi de esapament cromate, prizele de aer laterale si blocurile optice posterioare redimensionate. La interior, instrumentele de bord au fost total modificate iar volanul cu trei spite, imbracat in piele ea fost imprumutat de la proaspatul CLS (al carui facelift a debutat in urma cu doua zile).

In privinta motorizarilor, surse neoficiale afirma ca versiunea SL55 AMG a fost inlocuita cu una noua, SL63 AMG, echipata cu un propulsor V8 de 6.2 litri care dezvolta 525 de cai putere si un cuplu motor de 630 Nm. Echipat cu un asemenea bagaj de putere, SL63 AMG va putea sprinta de la 0 la 100 de km/h in doar 4.7 secunde.

Versiunea de top va fi un SL65 AMG echipat cu propulsor V12 de 6.0 litri care dezvolta 612 cai putere si un cuplu mototr impresionant, de 1000 de Nm. Ambele versiuni vor fi echipate cu o cutie AMG SpeedShift MCT cu sapte rapoarte.

In ceea ce priveste consumul, trebuie sa precizam ca acesta se va invarti in jurul valorilor de 15.1 litri/100 de km (in cazul versiuni SL65 AMG) si 13.9 litri/100 de km (anuntat pentru SL63 AMG). Emisiile de CO2 sunt si ele foarte mari, de 362 g/km respectiv 330 g/km in cazul versiunii SL 63 AMG.

Desi constructorul german nu a publicat informatii oficiale despre pretul de la care vor porni versiunile revizuite ale modelului SL, ne putem astepta ca acestea sa depaseasca 180.000 de dolari, cat este in prezent actualul SL65 AMG.

Taguri: CLS, Mercedes, SL

Comentarii (20)

  • marius :)
    n`au pic de imaginatie ....
    arata dezastruos din fata ...mai bine sa se abtina sa`l lanseze si sa se intoarca la plansa...
    0 0
  • maddan
    geneva... atentie la an
    O mica erata, si puteti sterge mesajul: vedeti ca stirile astea le puneti la Geneva 2007. Or... e alt an :)
    0 0
  • Traian
    SL-Mercedes
    Oricum e misto, seamana cu Logan.;))
    0 0
  • Rugam posesorii de logan, sa ne zica daca e furat dupa Logan SL.P.SAm vazut un tarambete de Galati azi care avea scris sub 1.6MPI mare AMG.Domnilor redactori ar trebui facuta o sectiune unde sa punem poze si sa povestim doar pentru amuzament ce fac taranii retardatii din masinile lor sau ale bancii.
    0 0
  • @gigi
    se face o astfel de sectiune- este in lucru- si va fi gata cat mai curand posibil! multumim de feedback
    0 0
  • Superrr!!deoarece detin cateva poze si acum sunt motivat sa mai fac; nu mai va mai spun ca sa imi anunt si prietenii.:)
    0 0
  • chh
    are cele mai oribile faruri pe care le-am vazut vreodata, aia sunt chiar idioti si nu sau uitat la ce deseneaza sau nu-mi dau seama..ma asteptam la ceva super da cum le-a iesit de tot rasul...rusinik
    0 0
  • Cristy
    Noul SL
    Mie mi se pare frumos noul SL ! Va dati seama ca pe strada va avea alt impact ! E excelent cu noile linii de pe capota ! Bravo Mercedes !
    0 0
  • SUPERB
    bah fraierilor care abia va permiteti un logan... si pe ala SH, nu mai vorbiti aiurea.... e superba masina. in primu rand e un mertz :), plus ca aduce un pic cu cls din fatza. e foarte tare masina! RESPECT MERCEDES-BENZ!!!
    0 0
  • Victor
    De ce trebuei sa criticati parerile altora?. E parerea omului despre masina respectiva si gata, nu trebuie sa apara cineva sa iasa in evidenta. Parerea mea este ca are un design furmos, este si un Mercedes totusi si este o masina deosebita. Numai bine ! (si fara alte replici de oameni plictisiti)
    0 0
  • adymoflita
    Nu va place nu cumparati fratilor, asta va spune un fan bmw dar realist, e nice masina.
    0 0
  • nu-mi place
    ...are portbagaj mic. si consuma mult.
    0 0
  • nu puteau sa ii skimbe si spatele, ca arata ca un tunning prost facut d romani
    0 0
  • ne am nascut desenatori
    aproape toti criticati masina,ca are botu naspa,ca spatele trebuie schimbat....ma nene v ati nascut desenatori de masini?daca avea emblema de bmw cred ca o divinizati.da daca e facuta de mercedes nu e buna ca nu suna bine mercedes,mai frumos suna bmw.probabil ca voi aveti ochil fosrmat,sunte ti profesionisti......nu spun ca bmw ul nu e buna ca masina,e foarte buna,dar nu o sa ajunga nici o data la nivelu mercedesului din aproape nici un punc de vedere.uitativa la bmw ce masini deseneaza.luati seria 1,daca luau studenti si faceau concurs de desen,sa fiti sigur ca aia desenau alta masinuta.seria 7,fara nici o exagerare,decat sa mi iau un seria 7,mai bine i mi cumpar un audi a8,e mult mai frumos,seria 6,alt desen naspa.au zis bine aia de la top gear ca spatele la seria 6 seamana cu o giveta.si multe altele....scuze celor ce le au deranjat mesajul meu.bafta tuturor si fiecare sa ne vedem in cate una dasta,asa urat desenata cum e ea.
    0 0
  • detin un SL 55 AMG
    Am cumparat o d noua.Am fost cel mai fericit om maxim un an pt k dupa aceea am stat mai mult p la sevice,repar una se strik alta.Asa patesc toti posesorii d mercedes si mai ales ai celor super accezorizate.Noul design este mai rau dekt un kkt.Mercedes=mare kkt.
    0 0
  • Adevar
    Respect Alin ptr. ca ai spus adevarul. Am si eu un Mercedes E care a stat in service la 50.000 km ,schimb de cutie....Mercedes nou = kk...
    0 0
  • CLS
    Am un M, este CLS 350 de un an, am facut 30000 de Km si nu am avut nimic iar eu distrug masinile. Merg tare si ma dau la ele rau dar este adevarat la 50000 le marit si iau alta noua.
    0 0
  • SL
    eu am un SL 500 din 2003. prietenii spun ca e mai reusit ca design de faruri; eu insa cred in noul facelift, dar astept cu nerabdare 2011 sa apara noul SL! si atunci mai discutam de design! retineti: acesta e doar un mic facelift, pt ca sa fie completa gama mercedes! nu vrdeti ca si CLS are cam aceleasi faruri???? S-ul, are farurile skimbate deasemenea! deci trebuia facut ceva si cu SL! insa nu este deajuns! asteptam 2011 si vedem noul SL! atunci sa vedem....!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • avem bani tata
    p toate forumurile tre sa vezi cate unu care are ce e mai nou...=))))) ma lashi frate....nu se putea sa nu apara unu sa zica...am si io...:>
    0 0
  • Unknow
    Sa nu tac...
    Poate era mai bine sa tin pentru mine ce vreau sa spun, dar unii dintre voi, pe langa ca uitati despre ce vb. sau ce trebuia sa vb., va mai aflati voi asa, sa criticati, pe cine altcineva decat pe, MERCEDES-BENZ. LoL. Toata lumea mai greseste, probabil ca si ei, dar ce ati spus unii despre ei, mi se pare jenant in primul rand. Hai sa fim seriosi: "Mercede nou=kkt"? at sa vb fara voi atunci mai bine nu vb. Sau poate atata puteti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru