Oficial: Mercedes SLK 55 AMG facelift

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 28.12.2007
Cea mai puternica versiune a cabrioletului SLK de la Mercedes este cea creata de AMG: 360 CP si 510 Nm.

Esential

360 de cai putere scoate motorul de 5.4 litri cu care AMG a dotat Mercedes SLK.

Prezentarea de acum trei saptamani a faceliftului lui Mercedes SLK a facut ca toti fanii modelului german sa se intrebe cand va scoate Mercedes la iveala cea mai puternica versiune de serie a lui SLK, 55 AMG. Ei bine, acel moment a venit chiar in perioada sarbatorilor de iarna.

Cabrioletul german in varianta AMG nu difera foarte mult la infatisare de modelul de serie , singurele elemente estetice diferite fiind grila frontala, spoilerul-fata, proiectoarele intunecate si jantle de 18 inch gri-titan. AMG a considerat, in schimb, ca partea tehnica merita modificata esential, astfel ca directia servoasistata a suferit schimbari importante, adaptandu-se unghiului de virare si imprimand o senzatie mai precisa in volan. Sofatul este adaptat astfel automat unei rulari sportive, agilitatea si stabilitatea in conditii de aderenta slaba fiind imbunatatite.

Trecem sub capota, unde motorul V8 de 5.4 litri scoate 360 de cai si 510 Nm. Cifrele sunt corespondentele unor performante foarte bune: 4.9 secunde de la 0 la 100 km/h si 17.5 secunde pentru 0-200 km/h.

Cutia Speedshift 7-Tronic a fost si ea modificata, schimband treptele cu 10% mai repede.

Pentru cei carora toate acestea nu le ajung, AMG a pregatit un kit Performance Package. Acesta aduce cu sine discuri de frana marite si ventilate din materiale compozite (360x22 mm pe fata si 330x26 mm pe spate), jante de 18 inch cu design specific si suspensii intarite. Pentru ca neinitiatii sa poata face diferenta dintre pachetul AMG "normal" si cel Performance Package, ultimul vine la interior cu insertii din fibra de carbon.

Comentarii (19)

  • o lele
    moam` ce eroare...
    mah` da` Mertzanu` asta ajunge in 17.5 secunde pan` la 100 ? :)) ...."4,9 secunde de la 0 la 100 km/h si 17.5 secunde pentru 0-100 km/h." Aoleu`...mai bine Logan :))
    0 0
  • ce perspicace esti ... daca nu ziceai nu ne dadeam seama ..o mica greseala da trebuia sa apara papagalul cu loganu'....
    0 0
  • cristi
    ??
    la mine apare corect:17.5 secunde de la 0-200 km/h
    0 0
  • victor
    ii corect
    si la mine, probabil au modificat intre timp.
    0 0
  • logan
    de ce o seama de omenii compara orice tip de masina cu loganul,is chiar asa de patritii,sau ii mare prostia? de ce nu o compara cu "FURIA ALBA"(Trabantul) LA MULTI ANI
    0 0
  • Papagalilor
    chiar dak scria 17.5 sec pana la 100,trebuia sa va dati seama ca e 200km/h,si trebuia sa faceti o observatie nu teatru de doi bani....hai pa!
    0 0
  • KTULU22
    CE EROARE
    toata lumea se leaga de logan. orice articol ar aparea imediat se compara loganu. Daca nu e asa de bun cum se face ca tot roamanu il cimpara? sau ca in Spania de exemplu se vand loganuri mai multe decat golf sau octavia?
    romanu tot roman.... nu il duce capu deloc. da asta e!! uof uof mai mai
    Cat despre articol in sine, masina e buna dar pentru cei care au bani. asha ca ofticosilor aveti dacii 1300 casetofoane chinezesti si ascultati manele la maxim si ziceti ca aveti masina la pustoaice de 15 ani, asha ceva nu e pentru voi si nici nu o sa fie vreodata.
    0 0
  • lol
    si in orice articol unde se pomeneste loganu tre sa apara unu care sa ne zica asta
    0 0
  • ~!~ COSMO ~!~
    Frumos ...
    Am si eu onoarea de a detine un Mercedes ... nu SLK dar un C ... am avut si BMW si AUDI ... nu spun ca nu au fost masini bune .. BMW e o masina dinamica si sportiva ... si asta se vede si la motoarele mai mici sau diesel ... dar la lux si felul in care un Mercedes te face sa te simti ... nu se compara cu absolut nici o masina ... nu stiu cum sunt altii /... dar se stie ... cine a avut odata Mercedes ... tot la mercedes se intoarce ... in cazul me ... am avut ( inca o mai am si merge perfect ) o Cobra din 79 ... prima mea masina ... cumparata acum 12 ani pe 1200 de dolari ... :)


    Tot respectul
    0 0
  • andrei
    slab
    parerea mea e ca SLK AMG e cam slab , un motor de 5.4 scoate doar 340.....p cand un M3 de 4.0 scoate 450 de cai...ce parere avetzi?
    0 0
  • e slaba
    5,4 litri si numa 360 cai ? al naibii de putin
    0 0
  • Damian
    Pentru primult care a scris la acest subiect.....
    hey Baiete ar fii cazul sa citesti si tu niste carti..nu vezi ?:)) (ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde si in 17.5 secunde la 200km/h....nu-i nimik...si eu visez la asa masina de aia te-ai incurcat :))
    0 0
  • deja stiu ce imi doresc de ziua mea...8->
    0 0
  • ya ya
    Frumoasa jucarie. Dar haide-ti sa fim realisti . Tot loganl e mai practic decat SLK 55 AMG . Admit si alta masina in afara de logan dar la noi pt aglomeratia noastra nici nu se merita sa o scoti din curte ( garaj ) banuiesc ca la bloc cum stau eu nu este unul care sa isi permita masinuta decat doar daca sta in gazda ca acum isi construieste o micuta vilisoara
    0 0
  • mercedes
    mercedesu e mercedes nu mai fiti invidiosi
    0 0
  • slk
    pai SLK , Normal ca e pt cei care si-o permit! pai tampitul ala care il compara cu loganul e nebun de legat in centura SLK-ului si sa-i dau eu talpa sa vada diferenta intre dacie si SLK! ca o sa vomite de spaima cand accelerez pana pe la 250! ei ? cum e cu loganul ,drace?
    0 0
  • eu sefu
    mercedes slk
    cea mai tare masina sport nu se compara cu nic poate doar cu mercedes sl da nu cu ce zice flamandu ala cu loganu si ala ca 360 de cai ii putin daca lui ii trb mai multi cai sasi ia trctor:))
    0 0
  • auzi slaba
    nu crzi cati este suficient atata putere . crezi ca ca poti sa merrgi mai repede pa strazile din romania.voua va este frica si sa depasiti 100 de km/h si vatrebuie putere mai mare.nu te pune nimeni sa o cumperi daca nuti place daca totusi vrei putere mai mare cumparati c class amg sau e class amg sau cl sau altele
    0 0
  • slab sau nu
    Vazui ceva comentarii despre slab sau nu , adevaru ca raportu cilindree/cai putere este unu mediu. Nu sunt fan motoare mari dar adevarul ca acest motor , teoretic , este cu mult mai fiabil decat un motor de 3 litri care scoate aceeasi putere, si in plus are cuplu mai mare. Acelasi motor dezvolta pe alte modele 500 de cai ( aprox) deci se poate , si se poate scoate si 1000 de cai din motorul asta numa sa il dai pe mana unui japonez, Ideea este ca cei de la mercedes ai mers pe mana fiabilitatii, cred :) ..
    O zi buna !

    P.S.(pentru jhonny):nu exista suficient cand vine vorba de putere :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru