OFICIAL: Mini John Cooper Works GP este cel mai rapid Mini de serie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 12.05.2012
Iată cel mai rapid Mini de serie. Poate face un tur al vechiului Nurburgring în 8 minute şi 23 de secunde. Este noul Mini John Cooper Works GP.

MINI John Cooper Works GP este cel mai rapid Mini fabricat în serie. Este practic un automobil de curse transformat într-o maşină de stradă. Va fi construit într-o serie limitată de doar 2.000 de exemplare. Parte a programului de dezvoltare a acestui model special, Mini a testat intensiv versiunea John Cooper Works GP la Nurburgring. Recordul pe un tur al vechiului Nordschleife stabilit de noul model este de 8 minute şi 23 secunde. 

Pentru a reuşi o asemenea performanţă, Mini John Cooper Works GP foloseşte un tren de rulare special, un kit aerodinamic modificat şi tehnologie provenită direct din lumea sporturilor cu motor. Suspensia reglabilă şi motorul turbo contribuie din plin la calităţile sportive ale noului Mini John Cooper Works GP. 

Vizual, noul Mini JCW GP se distinge prin spoilere faţă şi spate proieminente, fuste laterale şi un eleron cu desing specific. Acest kit aerodinamic nu are doar un rol optic ci ajută modelul Mini să canalizeze eficient fluxul de aer în jurul caroseriei

Interiorul Mini-ului JCW GP este şi el inspirat din lumea curselor auto.

Nu există banchetă spate, acest automobil fiind dedicat doar celului de la volan şi unui singur pasager. 

Acest model este practic succesorului Mini John Cooper Works GP din 2006. Mini-ul JCW GP 2006 este astăzi un model rar şi căutat de colecţionari, iar noul GP are de gând să îi calce pe urme. Comunicatul de presă ce anunţă noul model nu conţine însă nici un fel de date tehnice referitoare la noul JCW GP. De îndată ce vom afla şi cifrele esenţiale le vom publica.

Noul Mini John Cooper Work este prezentat oficial publicului în acest weeekend pe circuitul de la Le Castelet din Franţa, locul unde se desfăşoară Festivalul Mini United în perioada 11-13 mai.

Via | Mini

Comentarii (1)

  • Leonard
    eu va zic o ceva--ca sa conduci asa ceva trebuie sa fii un barbat bine nu un lesinat care nu agata femei sexy
    2 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru