Oficial ne merge bine: Dacia depășește Citroen la vânzările retail din Franța

de Petre Barac, Foto: Dacia
Vineri, 08.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia se descurcă foarte bine pe piața din Franța, unde înregistrează vânzări consistente și reușește să își depășească rivalii chiar la ei acasă pe segmentul retail, care calculează vânzările către persoanele fizice.

Dacia a comercializat aproape 7.800 de mașini în luna august în Franța, cu peste 20% mai mult decât anul trecut în aceeași perioadă. Lucrurile stau foarte bine și dacă ne uităm la comparația cu rivalul Citroen. De la începutul anului, Dacia a depășit în mod constant Citroen pe segmentul retail, dedicat persoanelor fizice, din Franța.

La sfârșitul lunii iulie, Citroen și Dacia aveau fiecare o cotă de piață de aproximativ 9.5% în Franța, dar lucrurile s-au schimbat semnificativ în august, când cota de piață Dacia (12%) au crescut cu 4% față de cele de la Citroën.

Presa franceză spune că succesul constructorului de la Mioveni se bazează pe oferta redusă de preț pentru persoanele fizice, care au reprezentat 82% din vânzări la nivelul lunii august. Performanța românilor se datorează în mare parte modelelor Sandero și Duster, două dintre preferatele cumpărătorilor din Hexagon.

Sandero este în mod constant cel mai vândut modele din Franța pe segmentul retail, cu un avantaj confortabil față de Peugeot 208 și Renault Clio. Spre exemplu, doar în luna august, Sandero a vândut aproape cât cei doi rivali menționați la un loc, în jur de 3.500 de unități

Și Duster stă bine chiar dacă se află la final de generație, fiind pe locul 5 în topul vânzărilor din segmentul său pe piața franceză, cu puțin peste 1.700 de unități.

Via Autoactu

 

Comentarii (7)

  • Dacia este singurul brand auto despre care se scrie cu atata importanta privind topul pe retail la vanzari. Inteleg ca ne este drag din nationalismul ce bate in noi, insa sa nu imbatam cu apa rece atata.
    9 41
  • Sigur, fiind vorba de un produs românesc, trebuie să-l criticăm, să-l înjurăm și să dăm cu el de pământ.
    Orice veste bună cu privire la orice produs românesc ne deranjează și simțim nevoia să protestăm și să acuzăm de naționalism prezentarea succesului acestuia.
    Nu avem ce să facem: asta e situația - mai sunt și unii care cred că a fi cretin e o virtute.
    46 0
  • Costel! un comentariu la subiect, te rog.
    7 18
  • cum sa exageram si cum sa ne victimizam. Ce am comentat nu a fost o critica sau "injuratura" la produsul romanesc, ci la abordare si istoricul acestui tip de top. Mno, insa cand ne doare, simtim si ce nu ne loveste.
    2 24
  • Iata ca Dacia inregistreaza un nou succes. Culmea, pe o piata unde nationalismul conteaza destul de mult in alegerea autoturismului.
    Si paradoxal, grosul vanzarilor este facut chiar de persoanele fizice, nu flote pentru firme, cum se intampla de exemplu, in Romania.
    Pentru ca noi stim sa apreciem mai mult masinile calarite la greu si cu kilometrajul dat inapoi decat unele noi.
    Pentru cei care nu concep sa mearga cu Dacia: Dacia nu mai e de mult ce a fost odata. A progresat fantastic, si a reusit sa se posteze de multe ori pe podium in multe tari din UE.
    Felicitari Dacia. Pe segmentul vostru sunteti sus de tot!
    8 1
  • Citroen joaca in alta liga, nu cred ca Dacia ii jenează, sunt alții in capul listei
    De când au introdus cutiile automate (știu sunt robotizate) vânzările in Franța/Germania cresc pentru ca Sandero este o varianta extrem de decenta, mai ales la diesel. STEPWAY 1,5/90CP/robotizata cu 6 trepte/GPS si alte opționale totul la 14000€,hm........ următoarea este de la 18000€ in sus.
    In week-end am mers cu Duster 4x2/1,5diesel/109 Cp/EDC, mașina este super tare, este o plăcere sa o conduci, cine nu crede sa încerce
    6 1
  • 1. dacia nu este produs romanesc,
    2. felicitari renault pentru ca au identificat o nisa de piata
    3. iar ne umflam muschii pe chestii firesti, succesul dacia ar trebui sa fie normalitate nu exceptie, daca dacia e mare smecherie, ce sa mai zicem de skoda, fabricata intr-o tara cu populatia la jumatate decat a noastra
    4. in loc sa ne mandrim cu succesul altora, poate ar fi mai bine sa fim constienti de propriile slabiciuni si sa ne schimbam mentalitatea de genii nedreptatite de istorie, in cea de oameni de cuvant care-si fac treaba fara a ridica pretentii la recunoasterea universala. Deocamdata suntem printre cei mai needucati, nepregatiti, nespalati si plangaciosi din UE si ne salutam cu ne salutam cu "ba pe-a matii" eu zic sa incepem prin a fi politicosi si a folosi sapunul., iar mai tarziu poate sa mai citim si cate-o o carte (pe bune, nu la plaja pentru a parea intelectuali in ochii altora)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru