OFICIAL: Noua generaţie Saab 9-5 costă 32.713 euro în România.

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.06.2010
Saab a publicat astăzi primele preţuri ale noii generaţii 9-5 pentru piaţa din România. Sedanul suedez pleacă de la 32.713 euro, preţ valabil pentru versiunea diesel de 160 de cai putere.

După ce ieri, Volvo a lansat pe piaţa din România noua generaţie a modelului S60, astăzi un nou scandinav debutează pe piaţa autohtona. Este vorba despre noua generaţie 9-5, modelul suedez care încearcă să readucă Saab pe linia de plutire, după preluarea Spyker.

Sedanul vine cu o versiune entry-level diesel 2.0 TiD, capabilă să ofere 160 de cai putere şi un cuplu total de 350 Nm, disponibil la 1750 de rotaţii. Preţul cerut de suedezi pentru prima opţiune din gamă, cu nivelul de echipare Linear, este de 27.490 de euro fără TVA, ceea ce înseamnă 32.713 euro cu TVA. O echipare superioară, Vector, va urca preţul versiunii diesel la 35.093 de euro cu TVA inclus.

Fanii motorizărilor pe benzină vor putea alege versiunea de bază 2.0T, cu 220 de cai putere şi 350 de Nm, cuplu disponibil la 2500 de rotaţii. Preţul acestei versiunii pleacă de la 38.068 de euro cu TVA, în nivelul de echipare Linear, şi poate ajunge până la 45.803 euro, atunci când clientul optează pentru echiparea de top Aero.

Pentru cei care îşi doresc însă şi un comportament sportiv, Saab recomandă versiunea de top, echipată cu motorul V6 pe benzină, de 2.8 litri, capabil să livreze 300 de cai putere şi un cuplu motor de 400 Nm, la 2000 de rotaţii.

Unitatea cu şase cilindri poate fi comandată doar împreună cu transmisia automată în şase trepte şi cu nivelul de echipare superior, Aero. Întregul pachet va scoate din buzunarul clientului 51.753 de euro cu TVA.

Din toamna acestui an, clienţii Saab pot opta şi pentru o motorizare pe benzină ceva mai modestă, dar mai usor abordabilă ca preţ. Este vorba despre unitatea de 1.6 litri turbo, care oferă 180 de cai şi 230 de Nm. Motorul este cotat ca fiind unul dintre cele mai puternice din segment, raportat la cilindreea sa.

Noua generaţie Saab 9-5 propune publicului din România, pentru prima dată, o suspensie care oferă un control al amortizoarelor în timp real, botezată DriveSense. Funcţia este disponibilă în trei moduri de funcţionare: Inteligent, Sport şi Confort. Pentru a îmbunătăţi însă şi ţinuta de drum, Saab a completat pachetul de dotări cu un sistem de tracţiune integrală XWD şi un diferenţial cu alunecare limitată, controlat electronic eLSD, care transmite până la 50% din valoarea cuplului, către axa spate şi roata cu o mai bună aderenţă.

Gama de dotări opţionale include un sistem cruise control adaptiv, capabil să păstreze o distanţă prestabilită faţă de ceilalţi participanţi la trafic, o funcţie Head-Up Display pentru şofer, lumini Bi-Xenon Smart Beam, care se adaptează suprafeţei de rulare, stilului de condus şi traiectoriei, precum şi o asistenţă avansată la parcare.

Comentarii (11)

  • Astia sunt culmea
    Omenii astia n-au invatat nimic din experienta trecutului. Cu politica asta de preturi sunt cap de serie nr 1 pt primul faliment in randul marcilor premium.
    Pacat de istoria lor...
    9 16
  • bine !
    La ce ofera, optiuni si cum arata fata de S60 merita toti banutii
    18 0
  • @Blue
    Masina face parte din clasa mare si se "bate" cu S80, Seria 5, Clasa E si A6 (9-3 e din clasa medie si e rival pentru Seria 3, A4, Clasa C si noul S80). Analizeaza tu preturile concurentei si vei vedea ca nu e tocmai o masina scumpa. Bine, raportandu-ne la acest nivel.
    Oricum, mult succes SAAB!
    14 4
  • pacat de masina ...asta nu va avea succes din cauza faptului ca in general functioneaza aceea lege a lui Murphi ....,,cand oamenii nu au ce face ,de obicei se imita unul pe altul,,e o filosofie simpla si la indemana pt. tota lumea...mashinile germane sunt o psihoza generala care evident are legatura cu principiul amintit...din p.d.v meu de vedere as zice ca-i peste ce produc vag...ma refer la audy ...normal
    10 3
  • clase
    @LauCalin, vezi ca le incurci. S80 e varful de gama de la Volvo, si e in aceasi clasa cu seria7, S Class, A8. S60 e in clasa cu Seria 5, E Clas, S40 e in clas cu Seria 3, C Class. Saab 9-5 e in acceasi clasa cu S60, Seria 5, E Clas..
    2 8
  • fabinho22
    pt CEK volvo s40 e construit pe aceeasi platforma cu ford focus, deci este in clasa compacta, segmentul premium, iar s60 e rival pt A4 ...., s80 pt A6
    6 1
  • @CEK
    Volvo nu are concurent pentru Seria 7, Clasa S sau A8 (adica nu are masina in segmentul lux). S60 este concurent pentru Seria 3, Clasa C... (segmentul mediu), iar 9-5 e concurent pentru Clasa E, A6, S80...,adica e in segmentul mare.
    De acord cu Fabinho22.
    9 1
  • saaaab!
    Daca as dispune de banii astia as da fuga la Stockholm pentru un exemplar folosind Germania doar pentru escala de la Frankfurt! :D
    11 2
  • Octavian
    Superba masina. Dar sper ca au renuntat la plasticele care se gaseau in vechiul 93. Am ramas complet dezamagit de cum suna si arata bordul la 93 generatia 2003.
    Voi care ridicati in slavi cam orice masina peste volvo, ati mers cu unul macar ca sa comentati? Am prieteni cu bmw din acelasi an cu volvo meu si care cu jumate de gura au recunoscut ca la calitate volvo este peste bmw. Intr-un fel norocul nostru ca este subevaluat volvo-ul. Iti iei un volvo second de 2 ani cu 30-40% mai putin decat un bmw din acelasi an.

    seria 3, s60, c klasse, a4 (sunt atat de apropiate ca, chiar nu stiu care e mai buna. E o chestie de gusturi. Chiar daca conduc un s60, probabil ca m-as obisnui si cu una din celalte masini)

    seria 5, s80, e klasse, a6 (sincer, Mercedes e Mercedes)

    seria 7, s klasse, a8 (nu am avut ocazia sa ma plimb decat cu a8, deci nu are rost sa dau cu presupusul)

    P.s - zic din proprie experienta, masini din aceeasi generatie care am avut ocazia sa le testez(mai putin noul s60)
    4 2
  • Victor
    Saab
    NU cred ca aceasta masina va avea un mare succes, desii are un raport pret calitate mai bun decat masinile germane,dar ii lipseste curajul designerilor,deci modelele astea au bagat firma in faliment iar ei spera sa reuseasca cu o ciorba reincalzita ,hai sa fim seriosi..
    3 9
  • Cm.Dragan
    SAAB cea mai perfecta masina pentru un intelectual. Sobra,eficienta,de mare utilizare...Drum bun. 18.08.2023
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru