OFICIAL: Noua Kia Sportage debutează cu design exterior îndrăzneț și interior care preia tehnologia lui EV6

de Alexandru Monenciu
Marti, 08.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele informații și imagini cu cea de-a cincea generație Sportage. Versiunea destinată pieței din Europa va fi lansată în luna septembrie.

La finalul lunii mai, sud-coreenii de la Kia au publicat trei imagini teaser cu noua generație Sportage. Acum, cea de-a cincea iterație a modelului asiatic a debutat oficial, astfel că avem ocazia să o vedem în toată splendoarea ei și să aflăm câteva informații.

Din punct de vedere estetic, noua Sportage se aliniază la actualul limbaj de design al celor de la Kia, denumit Opposites United. Partea frontală este dominată de o grilă neagră, dar și de luminile de zi care au forma unui bumerang. Nu lipsește noua emblemă a producătorului asiatic.

Avem apoi un plafon ușor plonjat, linii mai curate decât ale modelului precedent, dar și stopuri LED orizontale. Plafonul contrastant, negru, este inclus pe lista de dotări opționale.

Noua Kia Sportage va putea fi comandată și într-o versiune X-Line. Aceasta propune un spoiler față revizuit, accente negre și câteva elemente exclusiviste pentru interior.

Că tot veni vorba, pasagerii vor regăsi foarte multe noutăți în habitaclu.

Kia a redesenat consola centrală, gurile de ventilație, iar instrumentarul digital de bord și display-ul sistemului multimedia sunt integrate într-un ecran curbat.

Constructorul asiatic nu a dat detalii despre gama de motorizări, dar știm că noua generație Sportage va fi disponibilă și alături de un sistem de propulsie plug-in hybrid.

În ceea ce privește versiunea destinată pieței din Europa, aceasta va debuta în luna septembrie.

via Kia

Comentarii (20)

  • si generatia precedenta lumea zicea ca arata bine, dar fatza aia.... acum ce poti sa mai zici? Ne-a dat sah-mat cu asta....
    25 10
  • In sfarsit au ridicat semnalizatoarele din spate,acolo unde trebuie sa fie,de pe bara de protectie.Coreenele,masini demne de luat in seama raportat la calitate\pret,,desi au inceput sa sara ”calul” in ultima perioada.
    24 7
  • Nu știu ce să zic de bord... parcă îmi place mai mult cel de la generatia actuală, ăsta nu prea mă dă pe spate. Și nu înțeleg de ce nu au facut nici la actualul Sportage și nu fac nici la viitorul banda ce unește stopurile, ceva gen Megane, adică să fie luminată la franare.
    13 13
  • wow, koreenii nu se joaca.
    19 7
  • Design foarte indraznet, coerent si calculat. Kia este ce ar fi trebuit sa fie Skoda in grupul VAG dar cu ultimele lansari le vor lua fata.

    Nu uitati si de cei 7 ani garantie standard. Masina asta va fi best buy.
    23 10
  • Degeaba va fi noua Sportage best buy că Daciile rămân singurele ”smart buy” din univers.:-)
    Serios acu, silueta de castravete masiv curbat a actualei e și mai evidentă când o vezi pe noua.

    Abia acuma cred deci că-și merită prețurile cam umflate coreencele (a nu se include aici Reno-urile făcute de Samsung - v. Arkana.)
    33 9
  • Nu vad nicio legatura cu vechiul model. Practic, daca n-ar scrie pe ea ce model e, nici nu as banui ca e un Sportage.
    Designul ei mi se pare ca nu e unitar daca te uiti la farurile de zi unghiulare si la linia rotunjita a profilului spate.
    Oricum, e un pas inainte fata de vechiul model.
    16 13
  • Anonim
    Felul cum arata o masina este pur subiectiv . Marea problema la Hyundai , Kia o reprezinta consum cam mare . In medie masinile lor consuma cu 1 litru un plus fata de modele similare de la concurenta . Apoi nu in ultimul rand au cam sarit calul cu preturile nu sunt marca premium . Stiu toti au scumpit dar coreenii au intrat in Europa si au avut vanzari bune datorita pretului acuma asta nu mai este un atu . Cat despre reclama cu 7 ani garntie......doamne feri sa ai nevoie
    18 9
  • @Anonim
    Un Sportage 1.6 T-GDi 7DCT 4x4 GT Line este puțin peste 29.000, de unde ai scos-o p'asta cu sărit calul? Ți se pare preț de marcă premium cumva?
    18 13
  • Ion Hâtru
    Încă o coajă gălbejită. Uitându-mă la partea din față parca văd un coreean cu ochi și mai oblici în urma impactului cu realitatea.
    13 26
  • mikkik
    Mie mi se pare urâtă cu spume. Dar hei, frumusețea sta în ochii privitorului.
    @ds: fac sigur și banda luminoasa care unește stopurile, dar o păstrează pentru facelift :)
    18 13
  • @Ion Hatru
    Io i-as obliga pe coreeni s-o conduca numa' cu betisoarele!
    8 13
  • cred ca voi nu stiti preturile la Kia/Hyundai de tot aberati cu "s au scumpit". Pai un santa fe complet echipat, cu PHEV 265cp, 4x4 e cam 45k, oferta primita de un amic zilele trecute. Sorento, aceeasi motorizare, echipare tot asa, full cum zic baietii, 58k pe hartie, 50k negociat la dealer. Touareg incepe de pe la 55k, chel.
    22 13
  • @mog - as adauga la exemplul tau invitatia de a compara pretul dotarilor optionale de la H/K versus VAG, unde in cazul celor din urma poti dubla pretul de baza al masinii.

    Cat despre calitate si garantie - masinile sunt construite in Slovacia (deci EU) si am auzit lucruri bune despre service si probleme rezolvate in garantie. Exemple de povesti de groaza sunt peste tot, chiar si la case mai mari.
    Poate doar costul pieselor si a reviziilor sa fie usor mai ridicate, dar iarasi nu se ridica la cosul pieselor VAG, comparate in reprezentantele oficiale.
    21 7
  • Andrei
    Arată de parca au bătut-o cu ranga
    12 14
  • netam-nissan
    în ritm cu demența tehnologiei ar fi ecrane nu doar pe dinăuntru, ci și o grilă-display a radiatorului.
    vă dați seama cum ar fi s-o schimbi din kia în merțan, beamve sau chiar bentley când o parchezi pe dorobanți?
    25 1
  • E urata, ca majoritatea masinilor facute de Asiatici. Astia nu stiu sa faca masini frumoase. Si pace. Singura sansa e sa copieze ceva masini europene sau americane cu traditie. Despre Sportage nu pot sa spun decat ca precedentul arata a masina. Asta arata a masina numai pt ca are roti si o forma de SUV. In rest pur si simplu nu se intelege nimic din ce au vrut sa faca.
    Bravo KN! Ati dat-o de gard. Sper sa va cumpere lumea caragioslâcul pe roate...
    9 29
  • Kimir Senna
    Nu este nici "wow" nici ssangyong. Insa bordul imi aminteste de autobuzele ratb, lung, dintr-o bucata, usor orientat spre sofer.Stiu ca acesta este digital, dar prima reactie cand l-am vazut a fost: unde's butoanele de inchis/deschis usile?!:)) Daca s-a dorit o copie dupa ideea Sclass, atunci a iesit o chinezarie!
    8 5
  • Grupul coreean s-a indepartat subit de mult trambitata linie de design adaptata europenilor. Oare care este explicatia ? Arata de-a dreptul caraghios masina , la fel ca si varul Tucson. Interiorul este clar o mare evolutie dar exteriorul este extrem de greu de digerat .Ieri am discutat cu 2 detinatori de Sportage care abia asteptau noul model si ambii sunt oripilati si dezamagiti . Una este sa ai curaj sa vii cu un design original ,alta este sa vii cu astfel de experimente , cel putin ciudate, as spune.
    7 10
  • Criss HSK
    O multime de linii si curbe care nu duc nicaieri si nu au, nici macar imaginar, vreo tangenta cu designul.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru